DISTRIBUIȚI

Numărul mare de migranți ilegali ajunși în Timișoara are strânsă legătură și cu traficanții care îi ajută să ajungă în orașe și apoi, să plece clandestin spre Ungaria. un timișorean care a mai fost prins că se ocupa cu traficul de migranți a fost prins la Deta cu 14 turci și afgani în microbuz, air acum a fost arestat preventiv.

Șoferul a fost prins vineri la ora 17, cu ocazia unei acțiuni de verificare și combatere a traficului de migranți, făcută de cei de la Sectorul Poliției de Frontieră Deta. Pe drumul european 70, în Jebel, polițiștii de frontieră au oprit la control un vehicul Dacia MCV, înmatriculat în România. Mașina era condusă de un șofer român, iar înăuntru erau 14 cetățeni străini, toți bărbați. Bărbatul și pasagerii au fost duși la sediul polițieid e frontieră, pentru verificări, iar confom legii, li s-a făcut triajul epidemiologic de către un echipaj medicla sosit la fața locului.

Verificările au arătat că bărbații provind din Turcia și Afagnistan și au vârstele cuprinse între 18 și 27 de ani. Șoferul locuiește în Timiș și are 28 de ani. El a declarat că dorea să-i ajute pe migranți să ajungă la Lugoj.  Verificările au scos la iveală că șiferul nu se află la primul transprot ilegal de migranți. ”În data de 05.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul O.F., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți,în stare de recidivă, de prevăzută de art.263 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.41 alin1 C.pen”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Se fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de migranți, iar în baza materialului probator, judectărorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a șoferului.

foto: politiadefrontiera.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ