DISTRIBUIȚI

Universtatea de Vest din Timișoara și-a lansat un ziar studențesc în limba germană, UVT/LIT KOMPASS. Publicația este realizată de studenții de la Litere, de la specializările cu limbi germanice.

Ziarul reflectă viața academică, a absolvenilor, activitățile din mediul universitar și proiectele realizate de stundenții de la limbile germanice. Ziarul va apărea de două ori pe semestru cel puțin și este realizat de studenții din anul I de la Litere, specializările Limbi moderne aplicate și Limbi și literaturi. Inițiatoarele proiectele sunt profesoara Karla Lupșan, șii de studentele Nesia Murariu și Paula Scoroșanu-Savu. S-au mai implicat profesoara Mihaela Șandor,Siegfried Thiel, redactor-șef al publicației „Banater Zeitung”, Enkeloeda Eickhoff, manager cultural al Institutului de Relații Externe (ifa – Institut für Auslandsbeziehungen) și Ionuț Budașcu, redactor-șef adjunct al cotidianului în limba germană „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Rectorul sperîă ca publicația să aibă viață lungă.”Sperăm ca redacția UVT/LIT KOMPASS să formeze în continuare, împreună cu susținătorii săi, o echipă productivă, care promovează performanța, responsabilitatea socială și dezvoltarea spiritului civic în rândul studenților”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

De apariția și promovarea ziarului se ocupă a și Asociația jurnaliștilor de limbă germană din sud-estul Europei – FunkForum. De pagina se ocupă cotidianul Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, iar Banater Zeitung publică cu regularitate în ziar o pagina a publicațșiei studenști delimba germană.

LĂSAȚI UN MESAJ