Din acest an, Universitatea de Vest din Timișoara a introdus probe de cunoștințe sau aptitudini pentru procesul de admitere. Acest lucru este valabil și în sesiunea a doua de admitere, aflată în plină desfășurare, iar UVT e convinsă că decizia a doua una salutară.

Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, dar și Facultatea de Educaței Fizică și Sport au introdus probe de aptitudini artistice suau sportive pentru admitere. Facultatea de Matematică și Informatică, dar și Facultatea Litere, Istorie și Teologie au introdus probe scrise specifice domeniul de admitere dorit. Restul facultăților de la UVT utilizează pentru admitere un test de abilități lingvistice și de raționament, cu 80 de itemi de logică și exprimare. Universitatea dorește astfel să facă o selecție pentru ciclul de Licență, întrucât, declarativ, conducerea spune că nu își dorește cantitate, ci calitate.

Rectorul spune că decizia s-a dovedit a fi bună. ”Prin rezultatele bune ale admiterii din iulie, comunitatea academică a UVT și-a văzut confirmat curajul de a propune probe de admitere pentru toate programele de studii, o premieră a anului 2022. În spiritul genericului pe care l-am promovat în ultimii ani, «La UVT, Cultura este Capitală!», accentuăm oportunitățile educaționale pe care candidații le regăsesc în ofertele de studii de masterat și de doctorat din domeniile artelor, teatrului, muzicii și literaturii, componente educaționale din sfera culturală care s-au dezvoltat semnificativ în ultimii ani și care consolidează portofoliul de programe de studii oferit de UVT. Vă așteptăm la Universitatea de Vest din Timișoara, principala universitate comprehensivă din Vest!”, a punctat Pirtea.

Procesul de admitere pentru sesiunea a doua se va termina, pe rând, la cele 11 facultăți ale UVT, între 5 și 13 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ