DISTRIBUIȚI

Zilele acestea, la Timișoara se desfășoară în premieră ”European Conference on Information Systems” (Conferința Europeană despre Sistemele Informatice). Evenimentul este organizat la Universitatea de Vest din Timișoara.

ECIS 2022 are loc pentru a doua oară în istorie în Europa de Est, premiera fiind în 2002, la Gdansk, în Polonia. Evenimentul este a ediția cu numărul XXX și reunește peste 370 de cercetători din domeniul sistemelor informaționale din Europa, alături de profesori sau chiar tineri doctoranzi. Evenimentul a începtu deja și are loc sub egida Association for Information Systems (AIS). În perioada 18-21 iunie, la Sasca montană, în Caraș-Severin, a avut loc sesiunea specială dedicată tinerilor doctoranzi. În perioada 20-25 iunie sunt programatae workshopuri premegrătoare, paneluri și alte întâlniri, cu nu mai puțin de 25 de secțiuni tematice desfășurate în paralel.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc astăzi, de la ora 9. Conducerea evenimentului e asigurată de Roman Beck, de la IT University din Copenhaga, Dana Petcu, decan Facultatea de Matematică și Informatică a UVT și Marin Fotache, de la  Universitatea „Al. I. Cuza” Iași. Au mai participat Sabine Matook, de la Universitatea din Queensland, Nancy Pouloudi, de la University of Economics and Business Atena, Wynne Chin, de la Universitatea din Houston, dar și Cosmin Enache, prorectorul UVT responsaibl cu strategia financiară și de digitalizare.

Rectorul UVT salută organizarea evenimentului la Timișoara. ”Timișoara este orașul premierelor, ceea ce îl face și mai interesant pentru premiera organizării prestigioasei ECIS în România. Organizând acest prestigios eveniment, Universitatea de Vest din Timișoara oferă un cadru pentru întâlnirea cercetătorilor din domeniul sistemelor informaționale din țările Europei, precum și din întreaga lume, într-o experiență unică și memorabilă”, a punctat Marilen Pirtea.

Lucrprile conferinței vor mai dura până la final de săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ