DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a prins din nou topul mondial RUR Subject Rankings. Instituția de învățământ superior este cuprinsă în ierarhie pe două domenii, Științe naturale și Științe tehnice.

La Științe naturale, UVT pe pe primul loc la nivel național în Research Rankings și pe locul doi la nivel național, cu locul doi la nivel general al domeniului, cu poziția 376 din 700 de universități. La Științe tehnice, oupă primul loc la nivel național în Research Rankings și locul 5 la nivel național per domeniu, cu locul 671 din 700 de universități din lume. ”Perseverența, tenacitatea de a aprofunda teme de cercetare avansate, internaționalizarea echipelor noastre de cercetare și buna aliniere a proiectelor universitare majore pe care le susținem în raport cu economia reală și cu viața comunității, toate acestea sunt atuuri care ne-au permis atingerea rezultatelor notabile din noul clasament Round University Subject Rankings, o confirmare a valorii internaționale a Universității de Vest din Timișoara”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Topul este făcut din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova se obține în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice  și scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

Clasamentul ține cont de 20 indicatori, grupați în patru categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ