DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara este singura instituție de învățământ superior din capitala Banatului cuprinsă în ul Moscow International University Ranking „The Three University Missions” (MosIUR), Ediția 2020. Clasamentul evaluează principalele misiuni universitare: educația, cercetarea și interacțiunea su societatea.

Clasamentul cuprinde 1500 de universități din 97 de țări, iar UVT este situată pe pozițiile 1301-1400. În clasament au intrat cele șase universități din Consorțiul Universitaria, astfel că se mai regăsesc în ranking Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Academia de Studii Economice din București. Universitatea de Vest e clasată a șasea la nivel național. Ierarhia se bazează pe 16 indicatori, împărțiți în trei categorii: Educație (45%), Cercetare (25%) şi Universitate și Societate (30%).

MosIUR se bazează pe datele disponibile pe site-urile oficiale ale universităților, pe informaţiile provenite din bazele de date Clarivate Analytics (InCites și Global Institutional Profiles Project (GIPP)), dar și pe platformele online pentru educație Coursera și edX, alături de Wikipedia, de motoarele de căutare (Google, Yandex, Baidu), ca și de rețelele sociale (Facebook, Twitter, VK, Sina Weibo), sursa web Alexa, portalurile web ale concursurilor studențești internaționale şi site-urile web ale premiilor academice IREG (List of International Academic Awards).

Marilen Pirtea spune că rankingul certifică faptul că UVT este o universitatea modernă. ”Universitățile cu amplitudine internațională au astăzi implementate mecanismele academice și științifice prin care corelează performanța educației, cercetarea de înalt nivel și asumarea de responsabilități publice în societate. Și UVT, alături de celelalte universități ale „Consorțiului Universitaria”, beneficiază din acest an de confirmarea reușitelor sale în planul celor trei direcții de dezvoltare universitară, prin clasarea în ranking-ul MosIUR. Odată în plus, și prin această confirmare, ne asumăm o conduită orientată spre educația modernă, cercetarea avansată și implicarea pentru viitorul comunității în care ne aflăm, pe un model european al învățământului superior”, spune Pirtea.

Rankingul MosIUR a fost lansat prima dată în anul 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ