DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara își ia foarte în serios rolul de instituție de învățământ reprezentativă pentru Banat. Instituția de învățământ superior pregătește un program culturla propriu pentru anul 2023, când Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii.

În acest sens, vineri, UVT a organizat conferința „Integrarea resurselor culturale ale Universității de Vest din Timișoara – Orizont 2023”, în cadrul căreia au participat mai multe personalități ale vieții culturale din oraș. ”Proiectele concrete din acest master-plan cultural, propus și susținut de către Universitatea de Vest din Timișoara, sunt adevărate punți de legătură reală, axe ale realizării parteneriatului funcțional dintre administrația locală și universitatea noastră. Propunem un program „UVT 2023 pentru Timișoara 2023”. UVT este un izvor de talente prin excepționalii săi oameni de cultură, prin artiștii săi, prin cercetătorii și formatorii vieții culturale, mulți dintre aceștia aflați astăzi în mijlocul aceastei dezbateri, dar este prezentă pe scena culturală și prin mulți alți absolvenți, nume care sunt sonore pentru public, așa cum sunt și binecunoscuții Daniel Vighi, Ileana Pintilie, Radu Pavel Gheo, Brîndușa Armanca, Șerban Foarță, Adrian Bodnaru, Sorina Jecza, Smaranda Vultur, Cornel Ungureanu, Gabriel Malancioiu, Camelia Mingasson, Dorian Branea și Marius Lazurca, iar aici nu am amintit decât pe o mică parte dintre aceștia. Familia culturală a UVT se regăsește în întreaga comunitate timișoreană, în toată țara și în cele patru puncte cardinale, iar anul Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii 2023 – ne aduce împreună și ne motivează pentru ca să oferim publicului un program de evenimente și spectacole pe măsura așteptărilor”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Universitatea consideră că și seria de evenimente ”LA UVT, Cultural este capitală!” este deja un prim pas pentru apropierea anului 2023. Oricum, Universitatea gândește deja programul cultural propriu. Roluri-cheie pot juca și cooperare cu universitățile din rețeaua UNITA, Festivalul Internațional de Literatură din Timișoara, logistica pe care UVT o poate pune la dispoziție, dar și relația cu Fundația Silviu Oravitzan. La conferința de vineri de la UVT au participat Vasile Popovici și  Mircea Mihăieș,  Marcel Tolcea, Violeta Zonte, Camil Mihăiescu, Loredana Pungă, Irina Macsinga, Adriana Babeți, emil Hurezeanu, Ioan Holender, Ada Hausvater, Christian Rudic, Silviu Oravitzan, Sorin Predescu, Robert Șerban, Anca Flueraș și Alexander Klein.

LĂSAȚI UN MESAJ