DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, Universitatea Politehnica din Timișoara a fost gazda ICEC 2022- International Civil Engineering Competition (Competiția Internațională de Inginerie Civilă). Au participat echipe din opt țări, iar cei mai buni au fost portughezii.

Evenimentul a avut loc în perioada 18-24 iulie și a fost organizat de ASICET (Asociația Studenților la Inginerie Civilă Engleză din Timișoara). Concursul le dă ocazia celor ce studiază Ingineria Civilă să-și testeze cunoștințele în domeniu și să-și aprofundeze pasiunea pentru construcții. Competiția pune accent pe competențele studenților din domeniul hidraulicii, structurilor și materialelor de construcții. Prin diferite probe, se urmărește dezolvatrea ingineilor cu potențial. Concursul internaționale  organizat tocmai pentru a conecta studenții la Iginerie Civilă din întreaga lume, pentru a forma relații între studenți, cadre didactice și companii, dar și pentru a promova construcțiilor și arhitectura din țara noastră.

Au fost, în total, 42 de participanți din opt țări la Timișoara: Serbia, Turcia, Ungaria, Egipt, Portugalia, Franța, Bosnia și Herțegovina, România. Înainte de concursuri, participanții au avut parte de seminarii cu profesorii de la Facultatea de Construcții, iar apoi un primit seturid e reguli și kituri pentru a trece de cele trei probe. Prima probă a fost una de materiale de construcții, a doua, de hidraulică, iar a treia de structuri, mai precis, de structuri afectate de un seism. Pe primul loc au fost portughezii de la Invictos (Porto), urmați de Geoidunduláció  din Budapesta, Why not? de la Lisabona. Au urmat Tourits din Belgrad, SUM, din Mostar (Bonis-a Herțegovina), Paper Welders (UPT), Shining Stars (Metu), Civil-4 (Itu) și KIM 9cairo).

Organizatorii au fost președintele Amanda Repede, vicepreședintele Amalia Radomir, secretarul Ioan Pop și fostul președinte Miruna Slusarciuc au pregătit pentru toți participanții un program de vizitare a orașului. Printre altele, s-a vizitat șantierul de la Centrul Reformat Noul Mileniu,  Muzeil satului, iar tinerii au fost angrenați în activități de socializare. De asemenea, s-a organizat Seara tradițională, iar fiecare participant a împărtășit informații despre mâncarea, dansurile și muzica din țara sa.

LĂSAȚI UN MESAJ