Ultima instituție de învățământ superior din oraș care și-a suspendat cursurile este Universitatea Politehnica din Timișoara, care face acest lucru de miercuri, de la ora 14. Tot miercuri au oprit cursurile și USAMVBT și UVT, iar de luni, UMFT  luat această decizie.

Astfel, de la roa 14 se suspendă cursurile față în față, care vor fi înlocuite cu cele online. ”Pentru eliminarea oricărui risc de răspândire a virusului COVID-19, s-a dispus suspendarea prezenței studenților în sălile de curs, seminar și laborator și mutarea activităților de acest tip în mediul online. Această măsură intră în vigoare miercuri, 11.03.2020, ora 14:00, și este valabilă până în data de 22.03.2020. Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate pe Campusul Virtual al universității vor fi recuperate ulterior, după un program stabilit la nivelul facultăților și universității. De asemenea au fost suspendate toate activitățile conexe (conferințe științifice, seminarii, work-shop-uri, dezbateri, alte întruniri și evenimente cu caracter didactic, științific, cultural, sportiv etc.”, transmite Universitatea Politehnica.

În aceeași perioadă, se suspendă și programul Bibliotecii UPT, una care are și mulți abonați externi. Personalul va veni la lucru conform programului la UPT, unde se vor face acțiuni de dezinfecție. De asemenea, și un eveniment cunoscut timișorenilor, Zilele Carierei, va fi amânat. ”În același sens a fost amânat târgul de joburi «Zilele Carierei» până la o dată ce va fi anunțată. În ceea ce privește cursurile de pregătire la matematică oferite gratuit elevilor de liceu, acestea se vor „muta” pe Internet, urmând să fie postate în format video pe paginile de Internet, respectiv Facebook, ale Universității Politehnica Timișoara”, se arată în același comunicat.

Aceleași măsuri de igienizare se aplică și la căminele UPT. ”Concomitent cu suspendarea prezenței la cursuri vor fi intensificate măsurile preventive la nivelul campusului studențesc (cămine și cantină)”, se mai transmite în comunicat.

foto: upt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ