DISTRIBUIȚI

Luni, 18 octombrie, Universitatea Politehnica din Timișoara a fost gazda conferinței „The Future of Mobility – ZF Perspective”. Evenimentul dedicat viitorului mobilității a avut loc al Biblioteca UPT.

Dat fiind conetxtul epidemiologic, s-a participat fizic cu o prezență redusă, dar mulți profesori, cercetători și studenți au participat online la eveniment. Au participat, din partea ZF, Group Dirk Adamczyk, Senior Vice President Engineering, și a lui Dirk Walliser, Senior Vice President Corporate Research & Development. Rectorul Florin Drăgan a vorbit despre colaborarea universității cu mediul de afaceri. ”Având în vedere dinamica domeniului, și numai a celui auto, ci a tuturor domeniilor inginerești, cu o schimbare mult mai mare pe zonele de IT, automotive și cele similare, e de interes pentru universitatea noastră de a ști și a avea niște repere despre cum să dezvoltăm activitatea în raport cu ceea ce se va întâmpla în piață. În acest sens, e important pentru noi punctul de de vedere al unei companii partenere despre ceea ce se întâmplă la ora actuală și ce se va întâmpla în următoarea perioadă în domeniul automotive”, a declarat Drăgan.

Dirk Adamczyk a punctat că viitorul mobilității este reprezentat clar de mașinile electrice, iar această industrie va cunoaște o mare dezvoltare în următorii ani. ”„Investim mult în domeniul tehnologiei e-mobility, pentru generațiile viitoare de mobilitate, iar interesele universității și ale noastre coincid din punct de vedere tehnologic. Interesul este de a crește și a ne dezvolta împreună, să atragem studenții talentați și pasionați de aici pentru proiectele noastre de viitor în domenii cum sunt electronica și dezvoltarea de software. Studenții de aici sunt bine pregătiți astfel că pregătim oferte de colaborare în aceste domenii. Viitorul mobilității este electric, este bazat pe software, vehiculele viitorului au funcțiile bazate pe software și conducere autonomă, din ce în ce mai multe automatizări, aceasta este tendința la ora actuală”, a spus Adamczyk.

De asemenea, Seve Scridon a pomenit despre parteneriatul ZF Group cu UPT. ”Parteneriatul între ZF Group și UPT a existat și până acum, acum doar trecem într-o nouă etapă, Universitatea Politehnica Timișoara este un partener de încredere, care asigură, pe lângă resursele umane necesare nouă, un potențial de dezvoltare pe proiecte de cercetare de înaltă calitate și sperăm că prin acest eveniment arătăm și ceea ce dorim să dezvoltăm în locația din Timișoara”, a punctat Scridon. Reprezentanții ZF au vizitat apoi  laboratoarele facultăților de Automatică și Calculatoare, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Electrotehnică și Electroenergetică, Mecanică.

Totul s-a încheiat cu discuțiile invitațiilor cu coelctivele de cercetare UPT care lucrează pe proiecte în domeniile automotive și e-mobility.

LĂSAȚI UN MESAJ