În acest sfârșit de săptămână parlamentarul PSD Sebastian Răducanu a postat imagini cu stâlpul din mijlocul asfaltului, la un sens giratoriu de pe DJ 691, în comuna Giarmata. Useriștii au preluat subiectul și râd de Alin Nica și Consiliul Județean Timiș.

Vlad Șendroiu spune că situația stâlpului face județul de râs. ”Alin Nica a uitat stâlpu-n drum. Atât de mare e incompetența lui. Sau poate doar atât de mult îi pasă. Lărgirea drumului de legătură Timișoara – A1 a stat degeaba timp de doi ani, pentru că Alin Nica, președintele PNL al consiliului județean, nu a știut cum să gestioneze un șantier de această dimensiune. Acum ne-am trezit că a uitat stâlpu-n drum, aici, aproape de intrarea în Giarmata. Este ceva de o penibilitate rară și mi-e teamă că ne va face de râs județul la nivel național. Luna trecută se lăuda cu felul în care a deblocat proiectul. Acum probabil va zice că nu-i vina lui, ci a constructorului cu care chiar el s-a lăudat”, a spus consilierul județean.

Useristul vrea să știe cum s-a ajuns la faza demnă de Caracal. ”După aproape 3 ani, de ce n-a fost în stare să modifice proiectul? De ce nu l-a modificat după ce a reziliat contractul cu primul constructor? De ce n-a modificat acum, cu noul constructor? De ce nu a discutat despre mutarea acestui stâlp cu finanțatorul ca să îl mute din timp și să nu ne trezim acum, cu stâlpu-n mijlocul asfaltului? Sunt multe întrebări pe care le am și i le voi adresa. Consiliul județean riscă să piardă cea mai mare finanțare europeană din cauza incompetenței sale. Împreună cu colegii din USR am urmărit starea proiectului și am încercat să ajutăm încă din 2021. Vom continua acest lucru și sperăm de data aceasta ca avertizările noastre să fie ascultate. Nu e acceptabil ca acel stâlp să rămână acolo. Timișorenii și timișenii merită să circule cât mai repede pe acest drum!”, mai spune Șendroiu.

Stâlpul este dintr-o rețea de curent care trecea, în mod normal, pe lângă drum, și lărgit la patru benzi. Doar faptul că în zona industrială din Giarmata, dinspre Dumbrăvița, cineva a gândit că ar fi nevoie de un sens giratoriu a făcut ca asfaltul să ”înconjoare” stâlpul. Ei bine, de ce ar fi nevoie, nefiind niciun drum de intersecție e altă întrebare bună. O vreme, de lărgirea DJ 691 s-a ocupat Marian Vasile, administratorul public. El a criticat proiectul gândit pe timpul lui Dobra, despre care a zis că nu avea iluminat la sensurile giratorii sau treceri gândite la intersecția cu calea ferată. Dacă sensul a fost ”trânit” (în acte) pe vremea pesedistă sau penelistă, deocamdată nu știm.

Altfel, de remarcat că CJT, cu un departament cu multe angajate, nu a reușit să ofere un comunicat de presă cu explicații la un scandal ce trenează de câteva zile. Însă cu câteva zile în urmă, Alin Nica s-a filmat așa cum o făcea și Călin Dobra, în mijlocul drumului, și spunea că totul decurge perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ