Așa cum a aflat toată țara deja, în noaptea de deschidere a campaniei, la Timișoara a fost circ între USR și AUR. Useriștii au făcut sesizări la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timișoara și sunt convinși că alianța PSD-PNL va lua o amendă.

Cei din USR au reclamat că liberalii au lipit mai multe afișe per panou. ”Joia trecută s-a dat startul campaniei electorale. Încă de dimineață s-au pus în oraș panourile electorale, iar fiecare partid a primit din partea Primăriei Timișoara instrucțiunile despre care este ordinea pe panou. De la stânga la dreapta ordinea era următoarea: Primar, Consiliu Local, Președinte Consiliu Județean, Consiliul Județean și Europarlamentare. Cu toate acestea, vineri dimineața se putea observa cum Alianța PSD-PNL nu a respectat aceste simple instrucțiuni, interpretând legea după propriul interes. În multe locuri din oraș Alianța PSD-PNL avea câte 2-5 afișe cu Nicolae Robu și Alfred Simonis, pe toate panourile…”, se arată într-un comunicat USR.

Useriștii au poza cu Lulciuc în timp ce lipește afișe cu PNL peste cele USR. ”USR Timișoara a sesizat către Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara faptul că Alianța PSD-PNL a lipit mai multe afișe cu nerespectarea legii. Se pare că cei de la Alianța PSD-PNL au inventat o nouă regulă, «dacă ești numărul 1 pe buletinul de vot ești locul 1 pe panou». Astfel că, acolo unde au găsit locul din dreapta sus ocupat au lipit peste afișele contracandidatilor. Reprezentanții PSD-PNL s-au apărat afirmând că afișele «au fost plantate de o terță parte cu certe interese contradictorii în vederea subminării imaginii și prestigiului candidatului». Ceea ce este o minciună: există fotografii în care consilierul PNL Adrian Lulciuc a lipit un afiș cu Nicolae Robu peste afișul unui alt candidat”, mi spun cei de la USR.

Pe o decizie a a BEM Timișoara, se expune că s-a admis sesizarea USR, dar se lasă să se înnțeleagă că mai e nevoie de deliberare pentru a da sau nu și o amendă. ”Rezultă așadar că sancționarea cu amendă contravențională revine președintele biroului electoral de circumscripție care, în cazul dat, va analiza oportunitatea sancționării competitorului electoral, care a încălcat dispozițiile art.108 lit.j din Legea nr.115/2015, pentru alegerea autorităților administrației publice locale”, se arată întro decizie semnată inclusiv de Titus Birceanu, care ar urma să decidă dacă se dă amendă. PSD ne-a transmis că nu au primt nimic, iar PNL, că li s-a dispus doar să dea jos afișele lipite epste cele ale USR.

USR mai precizează că BEM Timișoara le-a mai admis o sesizare contra practicilor celor de la AUR. De remarcat că USR încă nu s-a vindecat de analfbaetism și au trecut numele de domnitori în ghilimele. „La Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara s-a mai înaintat o sesizare care îi implică pe cei de la partidul AUR. Se pare că nici ei nu știu exact cum funcționează legea electorală, tocmai de aceea au început să dea plăsuțe cu materiale politice, șapcă, eșarfă, agendă și plasă cu însemnele AUR și  ale domnitorilor «Ștefan cel Mare» și «Mircea cel Bătrân». Concluzia BEC Timişoara? «Materialele folosite de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor se constată că în afara de agendei” (…) aceste materiale  „sunt contrare dispozițiilor legale»”, , mai transmit cei de la USR.

LĂSAȚI UN MESAJ