După aproape 24 de ore, USRPLUS comunică și public anunțul despre excluderea lui Andrei Meșter din partid. El ar urma să își piardă și calitatea de consilier local, dar procedurile mai pot dura încă foarte mult, chiar și un an.

Meșter, cel care trebuia să fie viceprimar, dar Dominic fritz l-a pus pe Ruben Lațcău, provenea din PLUS. În ultimul timp, în Timiș și nu numai, conflictele dintre useriști și plusiști sunt la ordinea zilei. Meșter e acuzat că nu votează ca partidul și deranjează prin declarații. ”Biroul Județean USR Timiș, în ședința convocată pe 23 iunie 2022, a judecat o sesizare îndreptată împotriva consilierului local USR Timișoara, Andrei Meșter. S-a constatat că, chiar și după prima sancțiune îndreptată împotriva sa, domnul Meșter a continuat să acționeze în calitatea sa de consilier local USR Timișoara împotriva obiectivelor politice ale partidului, subminând eforturile administrației și ale grupului de consilieri USR. Totodată, el a escaladat situația prin declarații publice denigratoare față de colegii săi”, transmite filiala Timișs USRPLUS.

Meșter era deja suspendat, procedură mai mult formală a useriștilor, fără consecințe practice. ”În urma audierii părților implicate și deliberărilor dintre membrii biroului județean, a fost decisă sancționarea pârâtului cu sancțiunea excluderii din partid. Menționăm că domnul Meșter se afla la a doua abatere din ultimele 2 luni, consecința primei abateri fiind suspendarea din calitatea de membru USR pe o perioadă de 1 an. Acest fapt a constituit factor agravant în judecarea noii spețe. Domnul Andrei Meșter, prin acțiunile sale publice pe care le-a întreprins în calitatea de consilier local al USR Timișoara, a încălcat prevederile statutului USR, mai precis alineatele b, c și g ale articolului 13 din statut”, mai spune partidul.

Teoretic, Meșter nu va termina mandatul de consilier local. Practic, există proceduri de contestație pe plan intern, dar și legal, și lucrurile se mai pot tergiversa, astfel că USR rămâne fără cele 14 voturi de majoritate simplă până numește alt consilier! ”Urmare a deciziei, domnul Andrei Meșter pierde toate drepturile și obligațiile care izvorăsc din statutul de membru USR. El va fi înlocuit în Consiliul Local Timișoara de unul dintre candidații următori de pe lista cu care USR Timișoara s-a prezentat la alegerile locale din septembrie 2020”,, mai informează partidul.

foto: linkedin.com

LĂSAȚI UN MESAJ