DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 15 ianuarie, se sărbătorește Ziua Culturii Române. Universitatea de Vest organizează un concert extraordinar, susținut de violonistul Alexandru Tomescu, la Filarmonica Banatul.

Concertul e susținut de orchestra Facultății de Muzică și Teatru, iar solist este violonistul Alexandru Tomescu, conferențiar în cadrul UVT. Lectorul universitar Sebastian Felea va asigura conducerea muzicală. ”Concertul susținut în această zi specială de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara este un prilej de a simți frumusețea culturii române, mereu diversă și îmbogățită de un spirit multietnic. Cei prezenți în sala de concerte a Filarmonicii Banatul vor avea în față una dintre cele mai tinere orchestre din țară, iar răsplata nu va întârzia să apară, pentru că energia și dăruirea acestor tineri sunt realmente impresionante. Concertul dedicat Zilei Culturii Naționale este evenimentul de debut din seria activităților culturale desfășurate sub egida „La UVT, Cultura e Capitală!” din acest an. În Capitala noastră, nimic nu este mai important decât să fim uniți prin artă. Să fim, așadar, împreună, bucuroși și luminați de armonia muzicii!”,  a
declarat rectorul UVT,  Marilen Pirtea.

Concertul a mai avut loc în preajma Zilei Naționale la Roma, în prestigioasa sală „Petrassi” din Auditorium Parco della Musica. Concertul de sâmbătă va începe la ora 19 și va fi transmis și pe TVR 1 și 3. Biletele sunt disponibile la Filarmonica Banatul, iar accesul se face respectând normele în vigoare. Iată programul concertului:

·      Marțian Negrea – Tarantella din Suita prin Munții Apuseni

·      George Enescu – Giga din Suita nr. 2 pentru orchestră în Do major,
op. 20

– Balada pentru vioară și orchestră, op. 4a

Solist – Alexandru Tomescu

·      Ciprian Porumbescu – Balada pentru vioară și orchestră

Solist – Alexandru Tomescu

·      Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc

Solist – Alexandru Tomescu

·      Béla Bartók – Dansuri populare românești

·      Paul Constantinescu – Olteneasca

·      Tiberiu Brediceanu – Patru dansuri românești

 

LĂSAȚI UN MESAJ