DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul astăzi la noul an universitar. În perioada aceasta, la Facultatea de Arte și Design se poate vizita o expoziție a lucrărilor artistului Bruno Maria Bradt, ”Memoria Trecerii”.

S-au ales operele artistului german de origine timișoreană pentru a marca momentului startului anului universitar. O mare parte a operelor expuse sunt tocmai despre reîntoarcere lui Bruno Maria Bradt în Timișoara copilăriei și adolescenței sale, ca artisti consacrat. Majoritatea desenlor sunt de inspirație renascentistă, ceea ce face totul și mai interesant. De asemeneam sunt expuse și lucrări de mari dimensiuni, o serie de studii despre copul uman. Iată operele expuse: ”Paule”, tripticul ”Familia”, cea mai recentă lucrare a sa – ”Speranță”, ”Nelu” – un omagiu adus fostului său profesor, Ioan Perciun, ”David”, precum și seria Apostolilor.

Opereale expuse la Timișoara au fost deja expuse în România și Germania. ”Galeria Mansarda, deschisă la Facultatea de Arte și Design a UVT, este un spațiu viu al artei atunci când aici sunt expuse lucrările artiștilor consacrați sau aflați pe drumul devenirii. Vă invităm să intrați în Mansarda artistică de la UVT, pentru expoziția eveniment ce cuprinde lucrările artistului german de origine română Bruno Maria Bradt, un model intercultural ce reprezintă un reper pentru studenții noștri”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 septembrie – 24 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ