DISTRIBUIȚI

La nivelul Universității de Vest din Timișoara, doar trei facultăți vor relua cursurile în format normal în semestrul al doiea, ca urmare a unei decizii a Senatului. Asta în contextul în care instituția de învățământ superior se laudă cu faptul că 70% dintre cadrele didactice vor să se vaccineze.

UVT a consultat studenții și cadrele didactice, iar astfel, consiliul fiecărei facultăți a venit cu o propunere. Votul s-a făcut în Senatul UVT joi, 4 februarie. Doar trei facultăți vor relua cursurile în format hibrid, în timp ce ceilalți vor rămâne online: Facultatea de Arte și design, Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Muzică și Teatru. Formatul și programul pentru cursurile hibrid va fi stabilit de fiecare facultate în parte. Activitățile de elaborare a licenței, disertației, practicii de specialitate, a tezei de doctorat și a tezelor de abilitare pot avea loc în incinta UVT, cu respectarea măsurilor de siguranță. Pentru cursurile hibrid sau cele exlusiv online se respectă metodologia deja adoptată de UVT.

Peste 700 de angajați ai uVT au fost programați la vaccinare. ”Senatul UVT a luat în considerare propunerile avansate de consiliile facultăților, cu toate specificitățile activităților didactice din fiecare facultate. Propunerea de a relua în mod selectiv și cu respectarea normelor legale în vigoare activitățile față în față a venit doar pentru cele câteva situații particulare, de la trei facultăți cu profil vocațional, cele de Arte și Design, Educație Fizică și Sport și cea de Muzică și Teatru, dar și pentru elaborarea și finalizarea lucrărilor de licență și disertație, ca și pentru studiile de doctorat și abilitare. UVT se află printre cele mai avansate universități ale țării, ca indice al favorabilității angajaților față de procesul de vaccinare, peste 70% dintre angajați fiind favorabili vaccinării, peste 700 de angajați fiind programați pentru administrarea vaccinului împotriva SARS-Cov-2. Mai avem nevoie de doar câteva luni pentru a depăși cu bine dificultățile pandemiei, iar acest context a fost determinant pentru continuarea formatului educațional online, în cazul majorității programelor de studii, în semestrul al doilea al acestui an universitar”, spune rectorul Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ