DISTRIBUIȚI

Ripensia și-a adjudecat derby-ul cu Poli, la scorul de 3-1. Un succes important, care a adus multă frustrare în tabăra polistă, plus un lucru și mai interesant în tabăra roș-galbenă. După ce staff-ul cu antrenor necalificat a învins, clubul a anunțat că Florin Fabian va fi noul tehnician al roș-galbenilor.

Într-o după-amiază plăcută de toamnă, timișorenii au pășit în număr mic la derby-ul de dinainte de interzicerea accesului fanilor la manifestările sportive, din motive epidemiologice. Nici situația din teren nu a fost tocmai electrizantă, dar Ripensia a reușit să deschidă scorul rapid. Ernest a fost faultat după o pătrundere în careu, la intervenția neglijentă a lui Bocșan. Piftor a executat și a trimis perfect de la 11 metri în plasă. Condusă, Poli a avut două ocazii importante. Bocșan a avut o reluare cu capul pe lângă, iar Doru Andrei a avut un șut din fața careului care a trecut puțin pe lângă buturi. Jocul s-a mai calmat, până în minutul 38, când Lalic a intervenit neregulamentar la Bîrnoi, iar Benzar a marcat perfect de la 11 metri.

Tot Poli a fost periculoasă pe finalul primei reprize, cu 1-1, tot la un șut al lui Benzar, însă tot necadrat pe spațiul porții. În a doua jumătate a partidei, jocul a fost destul de sec imediat după revenirea în teren. Gerbi putea să-i aducă pe alb-violeți în avantaj, dar a trimis în lasa laterală în minutul 58. La schimbări, Ripensia a mutat mai curajos ofensiv, înainte gazdelor. Sokovic a fost trimis în teren în locul închizătorului Stoi, și imediat după schimbare, Valerii Macrițchii a prins un șut foarte curajos, de la 30 de metri, care a dus scorul la 1-2 în minutul 73. Croitou a mutat ofensiv doar pe final, cu Hațegan în locul lui Lazăr, și nu a mai fost vreme de vreo realizare ofensivă.

Poli Timișoara: R. Murariu – Sofran, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – R. Lazăr (Rob. Hațegan 85′), Ignea – D. Andrei, Bîrnoi (Zaluschi 68′), D. Benzar (Oct. Ursu 68′) – Gerbi

Ripensia: I. Rus – Sturzu (Rob. Stoica 88′), Țieranu, Lalic (R. Rogac 88′), Val. Macrițchii – Vidrăsan, Stoi (cpt.)(Sokovic 71′), Andr. Macrițchii – Piftor, Ernest (Golda 57′), Mitrov (Gladun 88′)

Nicolae Croitoru a vrut, probabil, să-și încurajeze echipa prin declarația dată după joc. ”Și eu cred că este surprinzătoare și după aspectul jocului, aș spune și nemeritată pentru că ne-am creat în prima repriză cinci situații de gol. Am terminat 1-1 după o fază dintr-un penalty acordat nu știu dacă ușor sau nu ușor. A doua repriză a fost un joc mai echilibrat. Prima repriză ne-a aparținut în totaliate. Practic, au avut trei șuturi la poartă și toate trei au fost goluri. Din păcate, acesta este fotbalul. Eu cred că în prima repriză am avut o atitudine bună. Am avut realizări, am avut o posesie bună. Ne-am creat situații de gol. Puteam să facem diferența încă din prima repriză dacă fructificam mai multe din situațiile pe care le-am avut. A doua repriză, jocul a fost mult mai echilibrat, adversarul s-a apărat mai sus, cu toate acestea, și a doua repriză am avut două situații, una prin Gerbi la o fază fixă și una prin Ursu, un șut puțin pe lângă poartă. Au venit două goluri de nicăieri, un șut de la peste 20 de metri, dacă nu mai bine și faza aceasta de final”, a declarat antrenorul învins.

A fost ultimul meci condus de Iulian Muntean ca principal, deoarece clubl s-a înțeles cu Florian Fabian, fostul antrenor de la Comuna Recea. Muntean a explicat care a fost cheia succesului. ”Secretul cred că a fost munca, mobilizarea foarte bună a băieților. Adevărul e că după pauză am schimbat un pic în joc, am schimbat și sistemul și s-a pliat mai bine pe jocul celor de al Politehnica. Adevărul e că repriza a doua a fost mult mai bună decât prima. Datorită reprizei a doua am și reușit să ne aducem punctele de partea noastră. Cu voință, cu mult suflet, cu dăruire și cu respect față de adversar. Până urmă, îi respectăm pe adversari de fiecare dată când intrăm în teren. Acestea sunt considerentele pe care le-am avut înainte de acest joc”, a punctat Muntean.

Valerii Macrițchii a spus că a tras la poartă intuitiv. ”La antrenamente exersăm astfel de șuturi. A fost intuitiv. Am avut spațiu și am luat o decizie rapidă. Până la urmă, nu contează cine marchează, cine dă pasa de gol, important e cum arătăm pe teren, dacă arătăm ca o echipă. Ne-am dăruit la maximum astăzi și am luat cred, 3 puncte pe merit.  N-aș zice că tinerețea a luat fața experienție, doar că uneori, când ești mai tânăr, ai mai multă putere și mai multă dorință. Sper ca victoria de astăzi să ne ridice moralul și să începem și noi meci de meci să acumulăm și mai multe puncte și să avem un final de sezon mai liniștit”, a spus jucătorul.

Poli va juca joi seara, de data aceasta fără public, în optimile Cupei României, cu Rapid. Apoi, duminică, vor avea meci la Deja. Ripensia va juca duminică acasă, cu FC Buzău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ