În cadrul proiectului ”după Sculptură/Sculptură după” se pregătesc două expoziții deosebite. Una dedicată lui Peter Jecza, iar alta, a unor tablouri, și pentru ambele vernisajele se organizează miercuri seara.

Peter Jecza a decedat în 2009, dar impactul său asupra sculpturii românești este binecunoscut și nemuritor. Tocmai acest lucru va fi s os în evidență la ”Regele Bronz”, o expoziție dedicată celor peste 1200 de lucrări ale timișorean, născut la Sfântu Gheorghe în 1939. Expoziția este îngrijită de Sorina Jecza, președintele Fundației Triade, care s-a și îngrijit de expoziție. Vernisajul este miercuri, 27 septembrie, ora 19, iar expoziția va fi deschisă în weekendul viitor, cel al deschiderii expoziției dedicate lui Constantin Brâncuși, până la ora 22. DJ-ul Petre Inspirescu a pregătit un mix special, ce va fi ascultat în primă audiție la vernisaj.

De asemenea, timișorenii ce vin la Cazarma U vor putea admira tablourile realizat de Ioan Aurel Mureșan, ”Megalos Aselinos. Golful regăsit”. În pictură este reprezentată o plajă din Skiathos. Colecția de picturi pe pânză este curatoriată de Vladimir Bulat, după operele realizate de autor, care, ajuns în insula grecească, a exclamat ”Aceasta este plaja mea!”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ