DISTRIBUIȚI

Baschetul s-a oprit în România de mai bine de o lună, iar jucătorii de la SCM Timișoara au luat, firește, pauză. Perioada este una dificilă pentru majoritatea dintre ei, întrucât nu se pot antrena cu mingea. Pentru sârbul Nikola Pesakovic a fost cel mai greu, întrucât a stat izolat de familie aproape o lună în Serbia, la revenirea din România.

Pesakovic a părăsit România la data de 18 martie. Țara vecină i-a impus o autoizolare de 28 de zile, terminată abia acum. ”Am plecat din Timişoara în 18 martie. Guvernul Serbiei a impus ca toţi cei care se întorc acasă din alte ţări europene să stea în auto-izolare timp de 28 de zile. Pentru mine este ultima zi, de la Cacak plec la Rudnik, unde sunt aşteptat de soţia şi de fata mea. Ele au fost acolo în tot acest timp. Şi în Serbia se doreşte limitarea contactelor între oameni, consider la rândul meu că este mai bine să stăm singuri. Ce am făcut în ultimele săptămâni? Am citit cărţi, am vizionat sute de filme, dar m-am şi antrenat. Totuşi, este imposibil să te menţii în formă într-un apartament. Şi este greu să stai singur într-un apartament, totul devine plictisitor după 28 de zile de carantină. Am aşteptat să se termine această perioadă şi să-mi revăd familia. Sunt în contact cu colegii mei şi cu antrenorul, vorbim pe WhatsApp, întrebarea cea mai frecventă este cea despre sănătatea fiecăruia. Este o situaţie nouă şi pentru noi, dar nu putem face mai mult decât să aşteptăm să se termine totul”, a povestit sârbul pentru pagina de Facebook a echipei.

În ceea ce îi privește pe jucători români, au ajuns în orașele lor natale. Un mare impediment e că nu se pot antrena cu mingea. Mirel Dragoste tocmai și-a cumpărat o bicicletă staționară. ”Sunt acasă de o lună. Am venit la Cluj-Napoca, unde sunt alături de mama mea. Stau mai mult în casă, unde fac exerciţii specifice. De două-trei ori pe săptămână alerg afară, am un câmp de care mă folosesc. Doar duminica fac pauză, pentru a se odihni organismul. Mi-am cumpărat în această săptămână o bicicletă staţionară, pe care am început să o folosesc. Încerc să respect cât de mult se poate restricţiile impuse de autorităţi. Mă mai duc la magazin o dată la câteva zile pentru a-mi procura cele necesare. Am început să gătesc şi îmi şi place! Îmi ocup timpul citind şi urmărind seriale pe Netflix. Am citit multe bibliografii, citesc şi cărţi psihologice, mă ajută în această perioadă mai puţin fastă. Dorul de baschet este mare, mă uit zilnic la câte un meci pe Youtube şi la tot felul de topuri din Euroligă. Aş vrea să arunc mingea la coş, dar nu am parc aproape de casă şi nu pot să fac acest lucru”, a relatat Dragoste. 

Laszlo Lazar e deja convins că nu se va mai putea relua Liga Națională de Baschet masculin. ”Sunt acasă, la Oradea, şi stau mai mult în izolare, încerc să limitez cât pot de mult contactul cu prea multe persoane. Totodată, încerc să mă menţin în formă, mă antrenez în apartament, mă mişc şi pe afară, în limitele impuse de lege. Îmi lipseşte mult baschetul, atmosfera, sunt obişnuit cu antrenamentele şi cu meciurile importante în această perioadă a anului. Probabil că se va anula campionatul, mă deranjează acest lucru, dar în momentul de faţă baschetul nu este pe primul plan. Important este să trecem peste pandemie, să rămânem sănătoşi”, a spus Lazar, pentru aceeași sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ