Liberalii s-au apucat de mitraliat administrație Fritz pe o chestiune birocratică a votării bugetului, în loc să critice primăria pe bună dreptate pentru alte probleme grave și concrete ale orașului. Ei acuză termenul scurt de vot, deși Consiliul Județean Timiș nu a dat nicio alternativă legală, în contextul prevederilor în vigoare!

Pe scurt, la Consiliul Județean Timiș (condus de liberalul Alin Nica) s-a adoptat bugetul marți, 31 ianuarie, la prânz. Conform leigi, localitățile nu au voie să voteze bogetele proprii înaintea județelor. De asemenea, legea dădea ca termen data de 2 februarie 2023, așadar, primăria nu a prea avut spațiu de mișcare și a fost lăsată în fața faptului împlinit. Un bun prilej pentru liberali de a reveni la ”filmele” cu mafioți, amenințări, mașini încendiate și, mai nou, ”ostatici”. ”Timișoara, ostaticul nevinovat al administrației fără de lege Votul pe care îl vor acorda astăzi consilierii locali pentru adoptarea proiectului Bugetului local 2023 va fi pentru bunul mers al orașului, pentru timișoreni, pentru ca cetățenii să nu simtă repercusiunile care ar duce la blocarea instituțiilor publice sau a unor proiecte, generate de oameni fără conștiință, fără simț al măsurii, fără repere morale”, transmit consilierii locali liberali.

Cei din PNL se plâng pe bună dreptate că nu e timp de analiza atentă a proiectului de buget, doar că dau vina pe amdinistrația Fritz, de dat aceasta nevinovată. De remarcat că liberali se denumesc ”grup” cu majusculă, un aspect specific limbajului propagandistic al regimurilor totalitare. ”Însă, Grupul PNL din Consiliul local Timișoara condamnă ferm modalitatea în care astăzi, va fi votat Bugetul local al Capitalei Culturale a Europei pentru anul 2023 – fără dezbatere, fără explicații, în ultima zi, pe repede înainte, aruncat în batjocură pe ordinea de zi suplimentară. Nici nu se pune problema să existe timpul necesar pentru studiu sau pentru discuții de substanță, dat fiind faptul că proiectul de buget a fost primit  de consilierii locali cu o zi înainte de ședința în care va fi adoptat”, mai transmit liberalii.

Într-un mod ce amintește de nivelul de proiecței al unor copii de grădiniță, liberalii spun că administrația Fritz e rea. Din nou, substantivul comun ”primărie” e scris cu majusculă, în stil propagandistic, contrar rigorilor de bază ale limbii române, în care doar substantivele proprii se scriu cu litere mari. ”E mai clar ca oricând că transparența a fost pentru Dominic Fritz doar o sclipire electorală, o minciună vândută fără remușcări. Iar «Primăria de sticlă» s-a fărâmat chiar înainte să existe vreodată.  Considerăm că după doi ani și jumătate de administrație USR, nici măcar nu mai putem discuta de incompetență sau de nepricepere, ci e limpede că toate aceste fapte sunt născute din răutate, din interese care nu au nicio legătură cu ceea ce își doresc timișorenii”, se mai lamentează liberalii.

Încheierea comunicatului nu poate fi decât apoteotică, cu termenul de ”primar” scris exact așa cum o făcea Robu, cu majusculă. ”În ultimă instanță, solicităm Primarului Timișoarei Dominic Fritz să le spună cetățenilor de ce sfidează la nesfârșit, spiritul unui oraș care a suferit pentru democrație, pentru libertate de exprimare, pentru pluralism politic”, mai spuns cei din PNL, adică, mai precis Cosmin Tabără, Dan Diaconu, Daniela Mariș, Simion Moșiu, Ștefan Sandu, Lorenzo Barabasi, Lucian Căldăraru și Adrian Lulciuc.

De remarcat că la Dumbrăvița, bugetul s-a votat ilegal, în 30 ianuarie, înainte celui de la CJT. Acolo, consilierii PNL au votat!

LĂSAȚI UN MESAJ