DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara încheie anul 2021 cu capul sus după succesul cu 2-0 obținut pe terenul celor de la Astra Giurgiu. Victoria a venit în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de fotbal polist în Banat, și de aceea, bucuria e cu atât mai mare.

Poli a dominat, de altfel, jocul destul de evident. Din minutul 1, Zaluschi a avut ocazia să deschidă scorul, dar a tras defectuos când a scăpat singur spre poartă. Timișorenii au mai avut ocazii prin același optar, Ignea sau Gerbi, italian care în minutul 41 a scpat și el în careu, dar a trimis și el prost. Astra a avut și ea momente de pericol create la poarta lui Păduraru, precum în debutul reprizei, când Dragoș Gheorghe a primit o pasă bună, a ajuns în careu, dar l-a trădat și pe el execuția.

Giurgiuvenii au avut o ocazie bună și la reluarea jocului, la șutul lui Brăilă, dar Păduraru a salvat de sub bară. În minutul 52, Poli a deschis scorul însă, după un corner, fază la care Mera a reluat, de data aceasta cu piciorul, în plasa porții. Asta putea egala din penaltyul făcut în minutul 62 de Bocșan, dar Păduraru a apărat șutul lui Șerban,. până la urmă, golul doi a venit firesc, în minutul 73, oeprăa  lui Gerbi, din pasa lui Ignea.

Astra Giurgiu: Moroz – Buliga, Ad. Stoian, Tib. Giuroiu, Y. Fatai (I. Zaharia  81’)– Banu, Gab. Șerban (Adeshina 76’) – C. Danciu ( Gab. Dumitrașcu 59’), Brăilă (Iul. Ilie 59’), Dr. Gheorghe (cpt.) – Cl. Dragu

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocșan, Pamfile – Denis Radu (D. Andrei 64’), R. Lazăr, Ignea, Oanea (Hațegan 86’),  – Zaluschi (D. Olariu 90’) ,Gerbi (Bakos 90’)

Poli termină anul cu 20 de puncte, la egalitate cu Viitorul Pandurii, dar cu golaberaj mai bun, pe locul 14. Echipa se va mai antrena, iar juniorii vor mai disputa trei amicale.

LĂSAȚI UN MESAJ