DISTRIBUIȚI

ASU Poli s-a impus cu 1-0 în jocul de pe ”Dan Păltinișanu” cu Petrolul Ploiești, cu golul croatului Plazonja. Ploieștenii au avut o replică destul de slabă și au contat abia spre finalul meciului, când au avut și o bară, prin Pol Roige. Și timișorenii au mai avut o bară, la un șut al lui Axente, iar cu acest rezultat, la debutul lui Alexa, alb-violeții s-au apropiat la 1 punct de liderul Craiova.

Alexa a privit meciul, de altfel, din tribună, deoarece este suspendat pentru incidentele din vară, de la meciul UTA – Rapid, când a lovit un suporter arădean care se îndrepta amenințător spre el. Partida s-a jucat pe o ploaie rece, care și-a pus amprenta semnificativ și asupra gazonului. Ocaziile au lipsit în debutul meciului. Poli a cerut penalty în minutul 26, când Ivanovici mai degrabă s-a trântit în careu, Peste două minute, Axente e prins un șut puternic, de la distanță, care s-a dus în bara transversală, prima mare ocazie a meciului. Petrolul nu a reușit mai nimic, iar gazdele au continuat să domine. După ce Raul Avram a reținut o centrare a lui Munteanu, în minutul 32 a venit și golul. După o respingere a defensivei, Plazonja a tras din prima, de la 22 de metri, direct în poartă. Pe final de repriză și Petrolul s-a apropiat de poarta lui Poli, dar Hindrich a scăpat cu fața curată.

Trecerea pe la vestiare nu a modificat semnificativ aspectului jocului. Tot Poli a fost periculoasă și după pauză. Mai întâi, au fost ocazii ale lui Ivanovici sau Munteanu . Axente a mai avut o mare șansă de a înscrie. În minutul 58, a tras de două în blocajul lui Mondragon, din 7-8 metri. Poli prima oră de joc, Poli a început să cedeze terenul, și a fost vizibil că echipa nu a mai rezistat prea bine fizic. În acest context, Petrolul a putut să intre în careu și, mai mult decât atât, să se instaleze acolo. În minutul 73, Coadă a deviat în bară un șut al lui Pol Roige. A urmat o altă ocazie a lui Beleck, care nu l-a putut învinge pe Hindrich. Spre finalul meciului, poliștii au scăpat pe contraatac, însă Avram a găsit din nou soluția în fața lui Plazonja. În prelungiri, Beleck ar fi putut egala, dar a șutat pe lângă buturi.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – P. Ivanovici (Sg. Popovici 81′), Coadă (Casado 63′), D. Codrea, Al. Munteanu – Plazonja, Mir. Axente (Bg. Vasile 78′)

Petrolul Ploiești: R. Avram – Alb. Olaru (Mendoza 70′), Mondragon, Manolache, Țicu – Bg. Vlad (Mih. Constantinescu 56′), Botic (Ekollo 56′), Pol Roige (cpt.), Vajushi – Beleck, Val. Balint (Saim Tudor 83′)

Dan Alexa vrea ca echipa să promoveze vara aceasta. ”Vreau să-l felicit pe Toni Foale, pentru că a condus echipa foarte bine. Este o figură de marcă, reprezentativă pentru noi. Mă bucur foarte mult că-l am în staff. Astăzi am avut bărbați în primul «11». A fost un meci greu, așa cum preconizam. Petrolul, o echipă cu individualități excepționale, cu jucători care ne-au pus probleme în special după ieșirea lui Coadă. O victorie muncită, foarte importantă, pentru că suntem pe locul 2 în momentul acesta. Dar e o victorie care nu are valoare dacă nu am câștiga și la Bacău. Ne dorim foarte mult să promovăm. Chiar dacă suntem priviți ca outsideri, aici vorbesc din punct de vedere al bugetului. Se fac eforturi imense. De asta am și venit aici, tocmai pentru lucrul acesta. E un proiect de suflet, vreau să ajut Poli Timișoara. Timișoara are nevoie de fotbal și m-aș bucura. Ar fi o încununare fantastică a carierei mele de jucător aici să pot să ajut ca manager, ca antrenor, cu ce pot”, a declarat Alexa.

Viorel Moldovan spune că e de părere că echipa sa merita mai mult și a spus că ar vrea să vadă Timișoara în prima ligă. ”Am început jocul destul de reținuți. După încasarea golului am avut o reacție foarte bună. Am reacționat pozitiv și cred eu că meritam mai mult de la acest meci. Am controlat, cel puțin a doua repriză, în totalitate. Din păcate, nu am reușit să egalăm. Am avut posibilitatea, am avut și o bară să intrăm în meci, să facem 1-1. Una peste alta, am pierdut acest joc. Ne doream foarte mult să obținem un rezultat pozitiv aici la Timișoara, împotriva unei echipe solide, o echipă foarte bună. Dar nu am reușit acest lucru”, a precizat Moldovan.

Poli va juca din nou săptămâna viitoare miercuri, de la ora 14, în deplasare la Aerostar Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ