Au avut nevoie doar de 24 de ore ca să construiască o macara. Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara și-au pus în aplicare cunoștințele și au demonstrat că sunt ingineri 24 de ore din 24. Ei și-au putut testa abilitățile în cadrul celei mai mari competiții de inginerie din Europa. ”European BEST Engineering Competition Timișoara 2015” (EBEC) a avut loc weekend-ul trecut, la Casa Tineretului din Timișoara.

Nu mai puțin de 16 studenți și-au pus mintea la contribuție și au realizat un transport cu suspensie hidraulică, ca de exemplu, o macara. Tema a fost propusă de organizatori, în cadrul secțiunii Team Design, la care au participat patru echipe.

Cei înscriși la competiție au avut la dispoziție 24 de ore pentru a construi macarale cu care să ridice un ou, o portocală sau un cartof. Participanții au primit doar câteva materiale printre care lemn, sticle cu apă, sfori sau seringi.

Concursul a fost alcătuit din trei probe. La prima probă tinerii au ridicat un ou. La cea de-a doua au ridicat un bec, o portocală și un cartof, pe care le-au introdus, pe rând, într-o cutie. La ultima probă, dar și cea mai grea, studenții au trebuit să mute dintr-o parte în alta o sticlă de doi litri plină cu apă, dar și o sticlă de un litru și jumătate plină cu suc.

Echipa care a plecat acasă cu premiul I este formată din trei studenți în anul VI și o studentă în anul IV la UPT. „La început am desenat și am gândit proiectul. Apoi ne-am apucat de treabă. Fiecare membru al echipei a avut câte ceva de făcut. După aproape 15 ore de muncă am testat rezultatul, iar apoi ne-am prezentat la concurs”, ne-a spus Zsolt Gondos. Timișoara va fi reprezentată la Brașov de Miodrag Stoianov, Egyed Szabolcs, Zsolt Gondos și Karla Kovacs. Dacă vor câștiga primul loc la această etapă, studenții vor merge în Portugalia ca reprezentanți ai României.

Nicoleta POPA

EBEC Timișoara 2015 – Galerie Foto

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ