DISTRIBUIȚI

De anul viitor, timișorenii și oamenii din regiune vor putea să-și facă o parte din cumpărături și din magazinul Ikea, nu doar să comande produsele magazinului suedez, cum fac în prezent. La ieșirea din Timișoara de pe Calea Aradului, pe teritorul comunei Dumbrăvița, se va deschide magazinul, unul care va avea 250 de angajați.

Ikea investește 60 de milioane de euro pentru deschiderea nului magazin, al treilea din România, după cele două din București. Vor fi 250 de oameni angajați, iar magazinul, construit lângă sensul giratoriu deja amenajat de retailerul suedez va avea o suprafață de 60.000 mp. Magazinul va avea o aprcare cu 780 de locuri și o ofertă ce cuprinde o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spații inspiraționale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialități suedeze, o zonă de cafenea și un loc de joacă pentru copii. Astăzi a avut loc ceremonia ce a marcat demararea lucrărilor de construcție propriu-zisă, la care au participat primarul Dumbrăviței, Horia Bugarin, cel al Timișoarei, Dominic Fritz, președintele CJT, Alin Nica din partea autorirăților.

Din partea Ikea au participat Ekaterina Egorova (CEO, IKEA Europa de Sud-Est) și Nicoletta Muscinelli (Market Manager Timișoara, IKEA România). Ekaterina Egorova a explicat de ce lanțul de magazine ce vinde mobilă și are resuatrantul cu celebrele chifteluțe a ales ca primul magazin din afara Capitalei să fie la Timișoara, în vestul țării. ”România este una dintre principalele noastre piețe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din București, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timișoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspirația și modul de viață IKEA mai aproape de partea de vest a țării, având la îndemână sprijinul autorităților locale și toate resursele interne necesare”, a spus Ekaterina Egorova.

Magazinul va avea panouri fotovoltaice și o centrală geotermală. Deșeurile se vor sorta ecologic, se vor lua măsuri împotriva prafului, iar obiectivul e de a recicla 85% din deșeurile produse d emagazin, cu 100% pentru cele alimentare produse de bistroul Ikea, cu celebrele chifteluțe suedeze. ”Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspirație și o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, cu un design deosebit și de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pentru mulți timișoreni și locuitori ai județelor învecinate”, a declarat Nicoletta Muscinelli.

Magazinul ar urma să fie finalizat anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ