DISTRIBUIȚI

Duminică seară, copiii își pregătesc ghetuțele, în așteptarea darurilor de la Moș Nicolae. Echipa proiectului Podul de poveste așteaptă timișorenii darnici la Podul de la Uzina de apă, cu saci în care să fie puse daruri pentru micuții nevoiași.

Astfel, duminică, de la ora 13, artista Livia Mateiaș, coordonatoarea proiectului, va fi la Podul de la Uzina de apă. Pe pod vor fi puse sacoșe colorate, în care timișorenii sunt așteptați să lase jucării, dulciuri sau haine pentru alți copii. ”Vă amintiți senzația din copilărie când găseați ceva întâmplător, ceva ce puteați lua acasă? Câtă bucurie genera această descoperire? Câtă veselie și entuziasm? Era o întâlnire cu magia universului, care a pregătit ceva frumos pentru voi…. Ei bine, săculeții vă așteaptă toată luna decembrie la Podul de Poveste, pentru a-i umple cu cadouri și a face, astfel, surprize celor mici”, spune Livia Mateiaș despre acțiunea caritabilă.

Proiectul Podul de poveste a început în iulie anul acesta.  Structura podului pietonal a fost curățață de rugină, iar mai mulți voluntari au au croșetat ”haine” pentru barele și traversele metalice ale podului. ”Împreună am reușit să creștem comunitatea Croșetăm povești și poduri la peste 600 de persoane care ne urmăresc și care s-au implicat în activitățile noastre. Mulțumim voluntarilor, participanților, organizatorilor și finanțatorilor pentru oportunitatea de a aduce mai multă frumusețe și armonie în Parcul Uzinei. Ca rezultate ale proiectului menționăm că am curățat, vopsit și croșetat podul, transformându-l astfel în Podul de Poveste, un loc în care magia poate să apară când nu te aștepți”, mai spune Livia Mateiaș.

Proiectul a constat în workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării și meditației Qigong, ținută la Podul de la Uzina de apă. S-au croșetat 350 de metri de benzi colorate, iar 200 de persoane venite să se implice au învățat, cu ocazia aceasta, să croșeteze.

LĂSAȚI UN MESAJ