Cunoscutul muzician Răzvan Suma vine la Timișoara săptămâna viitoare. El va susține mai multe sesiuni de masterclass, plătite, dar și un concert, la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Clujeanul Răzvan Suma este născut în 1977 și a studiat, printre altele, la Longy School of Music (Cambridge, Statele Unite). Este profesor asociat la Universitatea din București. A cântat și cu Vița de Vie. Cele trei sesiuni de masterclass de violoncel sunt destinate elevilor și studenților, iar participanrea coăăt 200 de lei. Clasele vor fi miercuri și joi, 21 și 22 februarie, la Sala Lira, între orele 10-14, da rși vineri, 23 februrie, de la 9 la 13. Înscrierile se fac la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (Str. Miron Costin nr. 2). Telefon: 0256-498214, e-mail: office@ccmt.ro.

Artistul rămâne în oraș pentru concertul ”Liragobete”, din data de 24 februarie. Cum Dragobetele cade oportun anul acesta, într-o sâmbătă, se organizezază un concert în cinstea sărbătorii iubirii. Va concerta orchestra de cameră a Sălii Lira, alături de Răzvan Suma, dar și de poetul poetul Constantin Romulus Preda, tânăr poet din Craiova. Radu Popa va dirija seara, iar Dragalina Cristian Csaba este concert-maestru. Concertul va fi deschis de piese interpretat de tinerii care vor veni la masterclassuri, și evenimentul va fi presărat cu poezii citite de Preda.

Se va cânta „Arpeggione”, transcripție pentru violoncel și orchestră, de Franz Schubert, dar și ”Serenada pentru orchestră de coarde op.20, în mi minor”, de Edward Elgar. Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Str. Miron Costin nr. 2. Prețul unui bilet este de 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ