Comuna Giroc, așezarea rurală cu cea mai mare populație din județ, nu a vrut să-și schimbe conducerea. Viceprimarul care primise atribuțiile de primar, liberalul Dan Vîrtosu, a triumfat la alegeri.

Reamintim, Vîrtosu era vicele primarului ales Ionel Toma (PSD), decedat însă în timpul mandatului. Din 20.589 de persoane cu drept de vot în Giroc și Chișoda, s-au prezentat la urne 10373, iar 182 de voturi pentru primar au fost nule. 1091 uau fost valabile, iar 5237, adică 51,39% au mers spre Vîrtosu. Useristul Cristian Amza a luat 2650 de voturi, adică 26% din opțiunile exprimate. Petru-Dorin Aga, pe vremuri fost ziarist, a fost pe locul trei, cu 7,11%: 725 de voturi. El este membru al Partidului Verde, care nu mai are filială în Timiș. A mers ba pe la Partidul Republican, pe la AUR, până a ajuns în Partidul România Puternică pentru această candidatură.

Cu 58 de voturi, Cristian Bogeanu de la AUR a avut 5,77% din voturi. Candidații ziariști actuali sau până recent s-au cam făcut de râs. Radu constantin de la site-ul Vocea Timișului a adunat 335 de voturi, adică 3,29% din opțiuni. acum angajat la un call-center și cu un site de tip blog de știri, Caius Seracin a fost votat de 214 girocani, adică 2,1% dintre opțiuni. El a candidat din partea necunoscuților de la VOLT. Consiliul local va fi format din candidați PNL, ADU, PSD și AUR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ