Timișoara are tot mai puține stadioane utilizabile și omologabile. La Electrica au apărut deja probleme, iar proiectele pntru stadionul-lego și noul ”Dan Păltinișanu” trenează în birocrație. 

Stadionul Știința a rămas unul universitar, așa cum a și sot cocneput, cu câteva lorui în jurul terenului împrejmuit cu gard. Universitatea Politehnica vrea să ridice acolo o tribună modernă, care ar îmbunătăți condițiile pentru spatectori, dar și securitatea, una deficitară în prezent. Proiectul tehnic e gata, pentru un proces început acum patru ani, dar licitația pentru execuție se prelungște. ”Suntem tot în procedura de licitație. La prima, din primăvară, nu s-a prezentat nicio ofertă conformă. Ea s-a lansat a doua oară, sunt posibile trei etape. Acum suntem în faza de clarificări, încă nu s-au deschis ofertele. Iar asta durează. La stat, aceste proceduri durează, pentru că Ministerul Educației a trebuie să ne aprobe indicatorii, fiind universitate”, ne-a declarat rectorul UPT, Florin Drăgan.

Momentul începerii stadionului e mai important acum, având în vedere ce se petrece la Electrica, unde pare greu de crezut că se va mai putea muta oricine, ca acum. Cel puțin nu pe gratis, în lumina ultimelor evenimente. ”Cel mai probabil, în ianuarie-februarie vom ști dacă începe șantierul și când. Nu cred că mai devreme de martie. În principiul, ar putea termina sezonul acolo”, a mai adăugat rectorul. Dacă nici a doua licitație nu va avea oferte conforme, ea se va asigura și a rteia oară, ceea ce înseamnă alte luni de zile bune.

Conform proiectului, tribuna, ridicată în partea unde stă acum galeria, va avea 3000 de locuri. Practic, ea va fi o întreagă construcție, cu vestiare, grupuri snaitare, spații administrative și săli de conferințe. Așadar, echipele nu se vor mai schimba la Căminul MV în viitor. Însă care viitor, deocamdată, e greu de spus!

LĂSAȚI UN MESAJ