DISTRIBUIȚI

La Muzeul Banatului, Muzeul de Artă și Muzeul satului s eva putea merge cu un singur bilet. Consilieri județeni timișeni au aprobat conceptul de ”bilet unic”, după o propunere a vicelui CJT, Alexandru Proteasa.

Decizia pentru cele trei muzee din subordinea CJT vine și în conetxtul în care anul 2023 se apropie. ”Se aprobă introducerea „Biletului unic de vizitare” valabil în cadrul Muzeului Național al Banatului Timișoara, Muzeului Național de Artă Timișoara și Muzeului Satului Bănățean Timișoara. Se aprobă modelul Convenției – cadru încheiată între județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș și Muzeul Național al Banatului Timișoara, Muzeul Național de Artă Timișoara și Muzeul Satului Bănățean Timișoara, conform Anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre. «Biletul unic de vizitare« valabil în cadrul Muzeului Național al Banatului Timișoara, Muzeului Național de Artă Timișoara și Muzeului Satului Bănățean Timișoara vizează toate obiectivele turistice din incinta celor trei instituții de cultură de interes județean și poate fi achiziționat pentru o zi sau pe bază de abonament săptămânal și/sau lunar”, se arată în proiectul adoptat de hotărâre de consiliu județean.

Prețul unui astfel de bilet urmează să fie stabilit. ”Valoarea «Biletului unic de vizitare» valabil în cadrul Muzeului Național al Banatului Timișoara, Muzeului Național de Artă Timișoara și Muzeului Satului Bănățean Timișoara se va stabili prin act administrativ normativ adoptat de Consiliul Județean Timiș, prin modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 201/23.12.2020 privind aprobarea taxelor judeţene pentru anul fiscal 2021”, se mai arată în proiect.

În prezent, Timișoara are doar aceste trei muzee. Teoretic, în fosta Divizie din Piața Libertății va apărea și Muzeul Revoluției. De asemeneam Fritz vrea să facă în Primăria veche Muzeul Cetății, pe care Robu îl dorea în fosta Clinică de Dermatologie.

LĂSAȚI UN MESAJ