DISTRIBUIȚI

Deocamdată, să avem o centură completă, și pe latura de vest a orașului, rămâne o promisiune și un deziderat. În acest context, Consiliul Județean Timiș va face două sensuri giratorii în Dudești Noi și, respectiv, Săcălaz, pentru a fluidiza traficul pe ”mini” centura formată din drumuri județene.

Sensul giratoriu de la Dudeștii Noi va fi amenajat la intersecția dintre drumul județean 692A și drumul comunal 46. Cel de la Săcălaz va fi amenajat la intersecția dintre drumul județean 591C și drumul naționala 59A. Sensurile vor apărea în contextul în care CJT asfaltează drumurile județene din Dudești Noi și Săcălaz, unde era o porțiune de drum de pământ. Pentru sensul de la Dudeștii Noi este estimată un cost de 2,68 de milioane de lei, iar pentru cel de la Săcălaz, cost de 3,1 milioane de lei. Pentru sensurile goratorii s-au aprobat indicatorii tehnico-economici în utimul plen.

Alin Nica explică utilitatea sensurilro giratorii. ”Am considerat că este absolut normal ca odată cu noua legătură dintre Săcălaz și Dudeștii Noi să refacem și cele două intersecții intens circulate, pentru creșterea capacității lor și asigurarea unui grad sporit de siguranță. Creăm astfel legături viabile pentru locuitorii comunelor periurbane, dar și între drumuri naționale importante. Vom continua să acordăm o atenție sporită drumurilor județene, fie că vorbim de rețeaua din jurul Timișoarei sau de zone ale județului mai îndepărtate, a căror dezvoltare depinde de conexiunile cu centrele urbane”, spune Alin Nica.

În următoarea perioada se va organiza licitația pentru proiectarea și execuția sensurilor giratorii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ