Weekendul acesta, ultimul din martie, marchează redeschidere temporară a punctului de trecere a frontierei pe lângă Otelec, pe pista de biciclete ce leagă Timișoara de Zrenjanin. Pe lângă destinația turistică interesantă din Serbia, nici traseul nu e unul de neglijat, și aveți ce vedea inclusiv la Uivar și Otelec.

Malurile Begăi din zona comunele Uivar, unde există și o o ecuză, dar și de la Otelec, la frontieră, formează o rezervație naturlă, cu exemplare frumoase de păsări. De asemenea, în Otelec se poate vizita muzeul locla, dar și vechea școală din localitate ce avea odinioară o importantă componentă etnică maghiară. Pentru a vizita școala e necesară o programare la tel. 0726 670432 la ghidul Geza Molnar. De asemenea, se pot lua și obiecte de artă populară, de la artiștii locali Manuela Marchiș și Cezar Blânda (programare la tel.0721 793223). În Otelec puteți face și o pauză de ”alimentare”, deoarece în comună se găsește pizza bună, dar și kurtos-kolacs.

Primărița speră ca turismul local să sporească. ”Vrem să facem din călătoriile sustenabile nu doar un trend, ci un mod permanent de a accesa localitatea noastră și ofertele de petrecere a timpului liber pe care aceasta le are. Ne dorim ca experiențele să conecteze vizitatorii la comunitatea noastră și la viața locuitorilor din mediul rural. Susținerea afacerilor locale prin cumpărarea produselor realizate de localnici și comunitate contribuie nu doar la bunăstarea acestora, dar transmite și un mesaj de suport și încredere în munca lor”, spune primărița Silvia Fechete.

Reanintim, sâmbătă și duminică, pe pista de biciclete, vor fi cie de la Poliția de Frontieră, pentru ca să se poată trece vama cu vehiculul pe două roți. Atenție, punctul vamal se deschide la 8 și se închide la 20, așa că seara trebuie să vă întoarceți. Între Timișoara și zrenjanin sunt 37 de km de pistă.

LĂSAȚI UN MESAJ