DISTRIBUIȚI

Iubitorii mersului pe bicicletă pot promova acest stil de viață în Banat. Fundația Comunitară, alături de magazinul Decathlon, dă start la proiectul RO Bike Valley prin care orice idee velo poate primi finanțare nerambursabilă.

Proiectul va crea un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă, educația și inovație în județele Timiș și Caraș-Severin. Pot primi bani atât ONG-urile, dar și colile și liceele și grupurile de inițaitivă cetățenească. Se acordă o finanțare sub formă de grant de 100%. Există microgranturi disponibile de maximum 5000 de lei, medi, de maximum 15.000 de lei și mari, de epste 15.000 de lei. Cei interesați trebuie să scrie o scrisoare intenție, să depună cererile în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie.

Proiectele se vor implementa de la 1 decembrie. ”Ne dorim să încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă din Timiș și Caraș Severin să ajute la educația copiilor și tinerilor, dar și să inoveze, să caute și să găsească soluții pentru a face din orașul lor unul activ și prietenos cu mediul înconjurător. Pe termen mediu și lung, vestul țării poate deveni un model în care toată lumea cunoaște regulile și circulă în siguranță.”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Zona Banatului nu a fost aleasă întâmplător pentru program. ”Am ales să lansăm acest fond de finanțare în vestul țării deoarece, RO Bike Valley este deja parte din Timișoara. Aici își are sediul una dintre cele mai extinse și moderne unități de producție pentru biciclete Decathlon România, o fabrică ce va începe producția la sfârșitul acestui an, urmând să producă 1,5 milioane de biciclete pe an pentru România și toată Europa. Astfel, dacă bicicletele din toată Europa vor veni de la Timișoara, ne dorim să încurajăm comunitatea locală să dezvolte educația, inovația și mersul pe bicicletă”, a declarat Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.

Fondul total RO Bike Vaaley este de 247.00 0 de lei. Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro. Pentru întrebări, se pot trimite solicitări aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ