DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a trecut de peste două luni și învățământul universitar în mediul online. Trecerea nu e atât de ușoară, iar în acest sens, Universitatea Politehnica din Timișoara a organizat webinarii online pentru cei implicați, Deocamdată au fost patru și s-au bucurat de o participare largă.

Webinariile sunt în fiecare miercuri la ora 16, cu participare gratuită. Este necesară doar o înscriere preliminară, online. Până acum, au participat peste 1300 de participanți, inclusiv din învățământul preuniversitar și privat. Webinariile vor fi în total zece și au început din 15 aprilie. Participanții primesc un open badge ”Împreună online”. Primul webinar a avut tema „De la educația în campus la cea online” și a avut 220 de participanți. Au participat Diana Andone, șefa Centrului de e-Learning din cadrul UPT, rectorul Florin Drăgan, iar moderator a fost Radu Vasiu, președintele Senatului.

Al doilea webinar a avut ca temă  și a avut 270 de participanți. Invitați au fost Marian Ilie, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și director al Centrului de Dezvoltare Academică din Universitatea de Vest din Timișoara, dar și pe Irina Macsinga, decanul Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul UVT. Moderatori au fost prodecanul UVT Mădălin Bunoiu, dar și Diana Andone. Al treilea webinar a abordat tema Utilizarea resurselor educaționale deschise și a cursurilor online masive și deschise și a reunit participarea a nu mai puțin de 500 de oameni. Au vorbit Carmen Holotescu, decanul Universității Ioan Slavici Timișoara, Gabriela Grosseck, de la UVT, Diana Andone, iar moderator a fost Vlad Mihăescu, de al UPT.

În al patrulea webinar, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și-a prezentat integral politica digitală adoptată, sub denumirea de ”eCAMPUS UTCN și provocarea #StamAcasa: experiență și perspective”. Invitați au fost Bogdan Orza directorul Departamentului pentru Educație Continuă, Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă, dar și Aurelia Ciupe și Șerban Meza, toți de la UTCN. Î n 14 mai, tema webinarului este Idei și metode de evaluare educațională online. Invitați sunt Mădălin Bunoiu, Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMFT Timișoara, și Diana Andone. Moderatorul este Carmen Holotescu.

Evenimentele sunt organizate de Centrul de e-Learning din cadrul UPT, înființat încă din 1998. CeL organizează specializările Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ