DISTRIBUIȚI

Deși România nu a revenit la stare de alertă, în acest weekend, polițițtii au făcut razii și controale non-stop în județ. S-au dat peste 400 de amenzi, marea lor majoritate, amenzi rutiere.

în continuare acțiunilor stabilite de MAI după morții de la Saga Festival, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au mers la festivalurile DubCamp și Eco-Friendly Experience, pentru a informa despre riscul consumului de substanțe interzise, dar și a verifica potențialele cazuri. În noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 20-6 s-au controlat 82 de mașini și s-au legitimat 121 persoane. S-au făcut 21 de testări cu etilotestul și 9 cu drugtestul. S-au dat 20 de amenzi de 4940 de lei și s-au constat patru infracțiuni (în două cazuri, se conducea după ce se băuse alcool), iar în alte două cazuri s-aud epistat droguri. S-au reținut permisele a doi șoferi beți și s-a retras un certificat de înmatriculare,.

Acțiunile similare au continuat și în noaptea de sâmbătă spre duminicp, în intervalul 20-6. De data aceasta, sa-u controlat 255 de mașini și s-au legitimat 308 perosna.e S-au dat 24 de amenzi, în valoare de 9849 de lei. S-au constat tot patru infracțiuni, cu două cazuri de deținere de droguri, unul de conducere sub influența lor și altul, de conducere sub influența alcoolului. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere pentru că șoferii conduceau beți. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Amenzi s-au dat și la razii rutiere care nu au fost organizate în zona de festivaluri.

Sâmbătă, s-a făcut razie la Buziaș, între orele 9-14. S-au dat 18 amenzi rutiere, în valoare de 8510 leiA fost reținut un permis de conducere, pentru că șoferul conducea beat și s-au retras două certificate de înmatriculare. De asemenea, s-a dpeistat un șofer care conducea fără permis. S-au mai dat patru amenzi, în cuantum de 1500 de lei, pentru tulburarea liniștii publice, dar și alte trei amenzi, în cuantum de 1000 de lei, pentru încălcarea legii privind paza obiectivelor și bunurilor.

Altfel, sâmbătă, între orele 8-13 și 15-21 s-a făcut o razie amplă pe principalele artere din Timiș. S-au dat 373 de amenzi rutiere, în cuantum de 155.860 de lei. în 310 cazuri, a fost vorba de depășirea vietzei legale. S-au rețintu 34 de permise din acest motiv și au fost fost retrase patru certificate de înmatriculare. De asemene,a s-au făcut 120 de testări cu etilotestul și șapte cu drugtestul. S-au depistat trei infracțiuni, cu doi șoferi ce conduceau fără permi și unul ce conducea drogat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ