DISTRIBUIȚI

Luni, la nivel mondial a fost marcată Ziua Apei. Și cei de la Universitatea Politehnica din Timișoara au marcat data printr-un simpozion științific, Aoa – Esența vieții (AquaSensTim), care a avut loc, în condiții pandemice, online.

Evenimentul a reunit profesioniti din domeniul apei, atât cadre didactice universitare și din învățământul preuniversitar, dar și oameni de cultură, studenți și elevi. Mesajul a fost ”Prețuiește apa” (Valuing Water), iar prima ediție a simpozionului AquaSensTim a fost organizată sub auspiciile apelului ”Apa prețuită în centrul vieții îmbunătățite (ApaVie)”. Pe scurt, ideea de bază a fost că importanța apei în viețile tuturor trebuie să fie o idee centrală a procesului de educație.

Temele abordate au fost legate de  calitatea apei, poluarea resurselor de apă, gestionarea alimentării cu apă, tehnologii moderne de tratare și epurare a apei, apa și sănătatea, managementul apei și al dezastrelor, managementul irigațiilor, gestionarea bazinelor hidrografice, managementul și conservarea apelor subterane, știința apei, apa și energia, dar și prezența apei în cultură și artă.

Simpozionul a fost organizat de Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, împreună cu partenerii săi – Aquatim SA, Primăria Municipiului Timișoara – Direcția de Mediu, Fundația Aquademica, AGIR – Filiala Timișoara, Societatea Națională de Știința și Ingineria Mediului, Liceul Tehnologic AZUR din Timișoara și Liga Studenților Chimiști din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ