DISTRIBUIȚI

Astăzi, 5 iunie, este Ziua Mondială a Mediului. Evenimentul este marcat timp de mai multe zile și de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș cu mai multe activități specifice organizate în aceste zile.

Anul acesta, Ziua Mondială a Mediului se sărbătorește sub sloganul ”One Earth”. Astfel, în Timiș, se organizează mai multe evenimente, sub sloganul “O singură planetă pentru oameni, natură, apă și climă”. Din 31 mai până la data de 9 iunie se organizează expoziții de desene , fotografii, ateliere de lucru, prezentări și observații în natură. Ziua Mondailă a Mediului face parte din programul ONU. Cu acest prilej se organizează acțiuni colective, cu rol de conștientizare a uneia sau a tuturor celor trei mari probleme de mediu de la nivel planetar: schimbările climatice, biodiversitatea și pierderea naturii, poluarea și deșeurileschimbările climatice, biodiversitatea și pierderea naturii, poluarea și deșeurile. Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm că ne aflăm în Deceniul de Acțiune pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Elevii sunt astfel încurajați să fie cât mai aproape de natură și să fie proecupați de protecția mediului înconjurător. Evenimentele de la sediul APM Timiș au început vineri, 3 iunie, de dimineață.Au participat  elevii de la Liceul Teoretic Special IRIS din Timişoara, Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” Timișoara, dar și studenți de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Împreună, au participat la activitatea în aer liberă „O floare pentru Pământ”. Concret, cei mici au participat la ateliere de plantat flori, expuse pe un suport realizat din paleți de lemn. De asemenea, s-a amenajat o mică grădină cu flori, cu o bicicletă găsită abandonaăt pe malul unui râu ca ”vedetă”. În plus, copiii au realizat un panou informativ cu tema ”Un singur pământ”.

Evenimentele se desfășoară în parteneriat cu numeroase șoli din Timiș: Palatul Copiilor Timişoara, Liceul Teoretic Special IRIS din Timişoara, Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” Timișoara, Liceul Teoretic Moisil Timişoara, Liceul de Arte Plastice Timişoara, Liceului de Artă „Ion Vidu”, Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timisoara, Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timisoara, Colegiul Naţional Bănăţean, Şcoala Gimnazială nr.19 “Avram Iancu” din Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.30 din Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.16 Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.21  din Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.25  din Timişoara și Şcoala Gimnazială nr.27  din Timişoara.

De asemena, sâmbătă și duminică, participă la Simpozionului on-line Environmental Protection and Education in Ecological Engineering (EP – E3), organizat de Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Participă cadre didactice universitare și din învățământul preuniversitar, studenți și elevi, alături de profesioniști din mediul economic cu preocupări în domeniul protecţiei mediului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ