DISTRIBUIȚI

Din păcate, zona Gării de Nord, cea mai importantă poartă feroviară a Timișoarei și a vestului țării, tinde să devină un loc tot mai nesigur și nefrecventabil. Pe lângă migranții care s-au stabilit în casele părăsite din zonă, și alți români veniți din alte zone mai sărace ale țării au devenit un factor perturbator pentru timișorenii care locuiesc în acea parte de oraș.

Aceste afirmații se verifică din ultimele informații trimise de Poliția Locală, care, joi seara, a desfășurat o acțiune în perimetrul gării și al Bulevardului Republicii. Comunitarii din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă  au patrulat seara trecută în zonă și au descoperit mai multe probleme. Cea mai mare a fost un grup de 40 de migranți care luau cina sub cerul liber pe terenul de sport de pe malul Begăi, lângă Biserica Baptistă Betel. Migranții, originari din țări precum Siria, Pakistan și Afganistan, serveacu masa caldă și un ceai, primite de la enoriașii baptiști, dar nu respectau deloc regulile de distanțare pe timp de pandemie. Polițiștii loclai le-au pus în vedere acest lucru.

De asemenea, tot seara trecută, în zona Gării de Nord, cei de al Poliția Locală au depistat doi cetățeni afgani, fără acte, care au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat. Cei doi au fost verificați de un echipaj emdical, după care au fost predației Polițieide Frontieră. ulterior, polițiștii locali au continuat verificările și au dat nouă amenzi în zona gării, pentru încălcarea normelor de convițuire socială.

De asemenea, Poliția Locală a mers și la imobilul de pe Spaliul Nicolae Titulescu nr 10, pentru car existau sesizări. La etajele 4 și 5 își făcuseră culcuș patru persoane care făceau mizerie și consumau alcool. Verificările au scos la iveală căe ste vorba de patru moldoveni veniți din Botoșani, persoane fără adăpost. Oamenii au fost sancționați și preluați din zonă.

Poliția Locală spune că va continua cu aceste acțiuni. Cetățenii pot sesiza problemele la 0256.968 sau 0256.246.112

LĂSAȚI UN MESAJ