DISTRIBUIȚI

Alin Nica a împlinit 100 de zile de câdn este președintele Consiliului Județean Timiș. Liberalul nu vrea neapărat să copieze modelul lui Ilie Bolojan, care s-a impus pe concediei la Bihor, dar spune că, cel mai probabil, vor fi reduceri de personal și la Palatul Administrativ.

Nica spune că va face o reorganizare a instituției, iar profesioniști nu au de ce să se teamă. ”Se va reorganiza instituția, iar linia este profesionalizarea angajaților. Având în vedere evaluările făcute, rezultă că putem funcționa și cu 10% angajați mai puțin. Profesioniștii vor rămâne, iar cei care nu vor să se implice în proiectele noastre vor fi invitați să se bucure de de efervescența economică din mediul privat. Sunt oameni de care nu mai avem nevoie, alte servicii sunt suprapopulate, dar acest procentaj nu înseamnă că cei care vor rămâne, vor rămâne pe poziția pe care sunt la momentul actual. Vom face o regroanizare a aparatului administrativ, unde avem surplusuri putem folosi forța de muncă în domenii în care suntem deficitari”, spune Alin Nica.

Liberalul a mai precizat că nu vrea să dea oameni afară doar de dragul concedirilor. Ilie Bolojan a făcut deja ceva similar la CJ Bihor. ”Nu eu nu vreau să să fac rpecum alți lideri județeni, să spun că folosesc Patul lui Procust și tai 25%. Lucrurile sunt undeva pe la mijloc. Sunt oameni valoroși, pe care dacă îi schimbi, trebuie să aduci alții la același nivel. Evaluarea se va face de către profesioniști, nu vor fi politruci care doar să-mi facă treaba de a mazili pe cineva”, a precizat Nica.

Consiliul Județean Timiș are 263 de angajați în prezent. Instituțiile din sobordine au epste 2000 de oameni, dar de aceste concedieri, pentru care evaluările vor începe în martie, nu sunt vizate și acestea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ