Până la urmă, după ce amicalul de la Reșița s-a anulat, ASU Poli și CSM-ul preluat de Dan Alexa s-au duelat amical pe ”Dan Păltinișanu”. Alb-violeții s-au impus cu 2-0, în condițiile în care Dorin Toma încă mai testează și mai caută jucători.

Poli a deschis scorul din minutul 14, prin Denis Radu, după o minge recuperată de Axente și o pasă decisivă de la Zaluschi. În minutul 33, Reșița putea egala, după ce Mera a făcut fault în careu. Călin Cristea a executat de la punctul cu var, dar a trimis în tranversală. Trebuie spus că în ambele reprize au fost pauze d ehdiratare, deoarece s-a jucta pe ă căldură infernală. Scorul final s-a stabilit în minutul 80, când a marcat nou-venitul Sebastian Serediuc.

Atacant în vârstă de 21 de ani, Serediuc e ca și semnat. El aparține de CFR Cluj șj sezonul trecut a fost împrumutat la Unirea Dej. A venit în probe un alt tânăr, de 18 ani, Bogdan Cuibari. El joacă ca mijlocaș lateral și aparține de Jiul. Desigur, Srgian Luchin e tot mai prezent la echipă și șansele de a semna cresc. La fel, nesemnat încă e și Roberto Hațegan.

ASU Poli Timișoara: Păduraru – Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – Radu, Bîrnoi, Zaluschi, S. Costea – Axente.

Au mai intrat: Devenish-Meares – Sofran, Luchin, Bocșan, Oanea, Trancă, Manea, D. Andrei, Hațegan, R. Rus, Serediuc și Cuibar

CSM Reșița: Micu – Hreniuc, Avram, Franck Toukam – Breșneni – Szijj, Cristea, Jorza, Fota – Cristodulo, V. Munteanu.

Au mai intrat: Zimmermann – Velcotă, Niță, Drăghiceanu, Ivașcu, Mihali, Veka, Urs, Patrick și Budin

Toma a fost mulțumit de rpestația elevilor, chiar la final de cantonament.”Important nu este rezultatul, important este faptul că nu avem jucători accidentaţi. Suntem la finalul cantonamentului şi am ieşit cu acest joc, în care deja am crescut numărul de minute la unii jucători, la 60 de minute, la alţii 45 şi 30. Vom compensa în jocul următor la ceilalţi jucători. Dar per ansamblu a fost o pregătire bună şi un joc destul de bun, în care s-a văzut foarte mult oboseala fizică şi psihică pe care o avem în acest moment”, a spus antrenorul.

Dorin Toma spune clar că mai are nevoie de jucători. ”Mai sunt încă unii jucători în teste. La unii am luat deja decizia, dar la ceilalţi o vom lua sâmbătă, suntem încă în căutări, mai avem nevoie de trei jucători pentru a avea un lot cât mai competitiv, numeric şi valoric. Şi sperăm ca până cel târziu săptămâna viitoare să reuşim acest lucru, dacă nu, vom aştepta, perioada de transferuri este până în septembrie şi vrem să nu ne grăbim şi să luăm cele mai bune decizii asupra jucătorilor care vor face parte din lotul nostru”, a mai spus Toma.

Și Dan Alexa a fost mulțumit de Reșița. ”Mă întorc cu drag aici. A fost un meci de pregătire, Politehnica a avut două viteze în plus faţă de noi. Suntem încă la început de pregătire, încă ne vin jucători, am avut 13 seniori practic în cadrul lotului. Am încercat să dau minute şi juniorilor. Una peste alta, Poli a arătat bine, a arătat ritm şi, într-un moment în care încep ei, pentru că încep şi foarte repede campionatul, arată bine”, a declarat Dan Alexa, fostul antrenor de la Poli.

”Chirurgul” mai speră la Liga 2, deși Reșița și-a anulat primele amicale programate și nu ar mai fi în grafic cu pregătirea. ”Sperăm la Liga 2, vedem mâine ce echipe se vor înscrie, avem speranţe, dar deocamdată suntem în Liga 3 şi nu depinde de noi. Trebuie să pregătim o echipă care să promoveze rapid şi asta e cel mai important… Plecăm mâine într-un cantonament în Serbia, pentru mine cel mai important e să facem un lot de 15-16 şi apoi să lucrez specific, am plecat târziu, dar asta e situaţia, e o stare de incertitudine, dacă începem în Liga 3 mai avem o lună şi jumătate”, a mai spus Alexa.

Sâmbătă, Poli va juca un amical la sârbi, cu Kikinda.

LĂSAȚI UN MESAJ