CSC Dumbrăvița a triumfat la scorul de 1-0 în meciul cu CSM Reșița. A fost un joc echilibrat, decis de super-execuția lui Dragan Paulevici, care a făcut diferența într-un joc nu neapărat foarte bogat în ocazii, dar care a adus puncte ce aduc liniște pentru alb-verzi.

Reșița a avut ocaziile mai bune în prima repriză, dar fără folos. Paulevici a ajuns într-o poziție bună în minutul 14, dar a tras în Rus. Oaspeții au irosit ocazii prin Cristea, pentru ca o ocazie foarte bună să fie în minutul 30. Negru a pătruns în viteză în careu cu mingea, dar Toroc l-a blocat. Ulterior, Dudea a prins un șut bun de la semi-distanțî, parat cu succes de același portar. Pe finalul primei jumătăți a partidei, Chera a centrat periculos din stânga, moment la care Toroc era bătut, dar niciiun coechipier reșițean nu era în zonă. Ultima ocazie a reprizei a fost a gazdelor, dar Olaru a prins un șut slab.

În minutul 48, când jocul era în acalmie, Paulevici l-a văzut pe Rus ieșit „după țigări”, și a trimis lob de la peste 40 de metri, pentru 1-0. După deschiderea de scor, Paulevici și Norteu au mai avut alte ocazii. Reșița a avut nevoie de ceva minute ptentru replică. Ciprian Rus a trimis peste poartă, din poziție bună, în minutul 77. Paulevici a mai băgat o dată mingea în poartă, dar a fost dintr-o poziție de ofsaid. În ultimele minute, Drăghiceanu a trimis periculos pe poartă, din lovitură libera, dar Paul Toroc a fost din nou pe fază.

CSC Dumbrăvița: P. Toroc – Rz. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Băluțoiu (Bg. Sima 67′), Andr. Olaru, Horcea (Gavra 85′), Martinov, Ghinescu (Sofran 73′) – B. Nortey, Paulevici

CSM Reșița: I. Rus – Gomboș (Doană 59′), Erico da Silva (Mensah 81′), Al. Sabău, Dolghi (Szijj 72′), Chera – Dudea (cpt.), Napoleone (Drăghiceanu 46′) – Lascu (Cip. Rus 59′), Fr. Cristea, Al. Neagu

Cosmin Stan nu l-a felicitat doar pe Paulevici, ci întreaga echipă, pentru cum au respectat partitura tactică. ”Cred că e cam al cincilea. El e de trei ani de zile cu mine aici. Cred că e al cincilea pe care îl dă de la mijlocul terenului sau de la distanță foarte mare, execuție cu șiretul plin, portarul ieșit din poartă. Foarte inspirat! Am avut o săptămână groaznică, o săptămână în care la fiecare antrenament, cu excepția celui de luni, făcut la sala de forță, în timpul antrenamentului mi s-au accidentat jucători. Foarte dificil de pregătit meciul în condițiile acestea pentru că aveam un plan pentru meciul de astăzi, care a fost total dat epste cap din cauza accidentărilor. Până și ieri, când am făcut doar încălzirea și fazele fixe, am avut surpriza neplăcută să avem un jucător accidentat, care nu a mai intrat nici în lot, Răuță. O zi unul făcea,a ieșa, a doua zi reintra, ieșea iar cu dureri. Ghinescu nu s-a antrenat, l-am băgat, s-a cerut afară de la pauză, că-l doare. O săptămână chinuitoare! De aia mă bucur cu atât mai mult de rezultatul acesta și de victorie. N-am făcut noi un meci senzațional, dar am făcut un meci inteligent din punct de vedere tactic. Am schimbat sistemul de joc pentru acest meci și jucătorii au respectat aproape de eprfecțiune ceea ce am discutat înainte de joc. Merită super-apreciați pentru acest lucru. Toți au făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic”, a precizat antrenorul Dumbrăviței.

Flavius Stoican a precizat și el că execuția lui Paulevici a înclinat balanța. ”O execuție senzațională. Vreau să-l felicit pe jucătorul gazdelor. Astfel de execuții vezi mai rar. Un meci pe care l-am controlat, așa, fără foarte multe ocazii de a marca, i r pe cele pe care le-am avut, le-am ratat. Nu anunța nimic acest gol, să simțim așa o presiune, doar că a fost acea execuție senzațională. Una peste alta, vreau să felicit gazdele, pentru dorință, pentru determinare, pentru dăruire. Ne doream să câștigăm această partidă, nu am reușit. Au avut șansă jucătorii care au jucat mai puțin. Dar păcat că plecăm fără punct sau puncte. Un joc pe care  nu meritam să-l pierdem, dar aceasta este fotbalul. Ne recunoaștem învinși, până la urmă vorbește tabela. Chiar dacă a fost o execuție, senzațională, trebuia să o evităm”., a declarat antrenorul Reșitei.

Săptămâna viitoare, sâmbătă, Dumbrăvița joaăc la Unirea Dej.

LĂSAȚI UN MESAJ