Alte rețea care se apucase de cultivat marijuana în grădină a fost spartă de autorități. Joi, s-a descins la Sacoșu Turcesc, unde se pusese la cale o adevărată plantație ”profesionistă”, inclusiv una ce beneficia de camere de supraveghere.

Din dosarul instrumentat reiese că totul începuse în acest an. Șase inculpați au înființat cultura, pe o suprafața de 3000-4000 mp, într-o locație ggreu accesibilă din Sacoșu Turcesc. Plantele de cannabis se aflau într-o zonă cu vegetație densă, lângă un râu, iar ”cultivatorii” făcuseră un sistem de țevi și racorduri pentru a uda ”producția”. Existau și camere video, iar proprietairi putea verifica în timp real dacă prin zonă apar hoți sau polițiști. Totuși, în septembrie, alți doi inculpați au aflat de cultură și au furat plante de acolo, pentru a le vinde.

În acest conetxt, joi s-au făcut 11 percheziții. S-au ridicat: 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram. Azi dimineața, jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara au mers să ridice toate plantele din cultură. Întreaga activitate a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Astăzi se va analiza la tribunal plasarea inculpaților în arest preventiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ