După un an 2020 pandemia care a anulat și o ediție de Festival de Film de la Cannes, în 2021 festivalul a revenit, iar asta înseamnă și revenirea evenimentului Les Films de Cannes à l’Université de l’Ouest Timișoara. Peliculele vor fi proiectatet de astăzi până duminică.

Filmele vor putea fi urmărite gratuit, la Aula Magna a UVT sau la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Cap de afiș e ”Titane”, câștigătorul din acest an al Palme d’Or. De asemenea, vor rula: ”A Hero”, câștigătorul Grand Prix ex-aequo, ”The Worst Person in the World”, câștigător al Premiului pentru interpretare feminină, ”Les Olympiades”, Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră, ”Three Floors” în regia lui Nanni Moretti, ”La Civil”, Premiul pentru curaj,  și filmul ”Imaculat”, distins cu Premiului Publicului la cea de-a 12-a ediție a ”Les Films de Cannes à Bucarest”, în prezența regizoarei Monica Stan.

Rectorul îi invită pe timișoreni la film. ”La UVT, Cultura este Capitală, iar în acest weekend, în capitala noastră se vor viziona unele dintre cele mai apreciate filme de artă ale anului 2021. Festivalul Internațional de Film de la Cannes este cea mai importantă emblemă a filmului din Europa, iar în acest an ediția din Timișoara a fost posibilă prin sprijinul acordat de UVT. Dovedim o dată în plus că UVT nu doar produce conținut artistic de mare impact, dar și susține branduri culturale de prestigiu. Cultura unește comunități, de aceea îi așteptăm pe timișoreni la film”, spune Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ