Leii” din Banat au încheiat sezonul regulat cu o înfrângere, 89-87 cu CSU Sibiu, rezultat care îi face să rămână pe locul 8. În aceste condiții, BC Timișoara va da piept cu Asesoft Ploiești în prima rundă din play-off, campioana en-titre și spaima echipelor în ultimele sezoane, dar și adversarul pe care bănățenii l-au eliminat săptămâna aceasta din sferturile Cupei României.

Pentru acest meci, Dragan Petricevic l-a lăsat în afara foii de joc pe fundașul Radenko Pilcevic și a început în formula Jovanovic, Manigat, Persic, Popescu și Tica. Timișorenii nu au strălucit în primul sfert, când au și fost conduși cu 14-8. Primele zece minute i-au găsit pe sibieni în avantaj cu 18-16, după punctele marcate de americanul Hurd pentru gazde. Timișorenii au revenit la conducere în sfertul doi după ce Lewis a egalat la 20-20, iar Tica a modificat scorul la 20-22, de la linia de libere. După 17 minute de joc, Bogdan Popescu punctează pentru oaspeții, la scorul de 25-34, avans bun al ”leilor”. Sibienii au revenit însă în joc și au intrat la pauză cu 35-38, după punctele marcate de Octavian Popa-Calotă.

Același Calotă și-a adus echipa în avantaj în debutul sfertului al treilea. Timișoara a egalat la 48 prin Bogdan Popescu, iar trița lui Zlatko Jovanovic a dus scorul la 48-51. Sfertul trei s-a terminat cu 55-59, dar sibienii au decis să nu se predea, chiar dacă nu aveau nicio șansă de calificare în play-off. Gerald Lee și-a adus echipa în avantaj, la 60-59, de la linia de libere. Jovanovic i-a readus pe timișeni în joc, la 68-69, după o triță. Finalul a fost strâns, cu Sibiu ținându-se la două atacuri diferență. Cu opt secunde înainte de final, scorul s-a dus la 89-86, după cele 3 puncte marcate de Manigat. Petricevic a cerut time-out, dar tot Sibiul s-a impus.

Jovanovic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 18 puncte. Au mai marcat Lewis, 15 puncte, Tica și Persic, câte 14 puncte fiecare, Popescu – 12 puncte, Manigat, 8 puncte, Pesic, 4 puncte, și Milencovici, 2 puncte. Cei mai buni marcatori ai sibienilor au fost trei jucători, cu câte 18 puncte marcate fiecare, respectiv Popa-Calotă, Hurd și Lee.

Anda DELIU
(sursa foto: facebook.com/baschetclubtimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ