DISTRIBUIȚI

FRF a oficializat faptul că doar primele șase clasate din Liga 2 vor mai juca pentru promovare. Ripensia nu mai are nicio echipă angrenată în competiții oficiale acum. Clubul începe să pregătească viitorul sezon. De asemenea, președintele va avea vineri o ședință cu echipa de seniori, pentru a decide ce vor face în perioada de inactivitate.

Dumitru Mihu a recunoscut că Ripensia a votat scenariul 3 pentru că era ceea ce convenea clubului. La club se muncește însă în birouri. ”Am votat scenariul 3. Fiecare club a votat ce i-a convenit cel mai bine, să fim sinceri. Vestea bună e că nu am retrogradat. Oricum, scenariul 3 e varianta care nemulțumește cele mai puține echipa. Practic, una singură, UTA, e mai nemulțumită. Noi ne concentrăm pe depunerea dosarului de licențiere, pentru care suntem programați în 26 mai la FRF, și pe dosarul de clasificare al academie. Cel pentru academie l-am terminat, mâine sau luni îl trimitem, prin curier”, ne-a declarat Mihu.

Vineri, se va stabili clar ce vor avea de făcut cei de la echipa de seniori, în urma unei ședințe. ”Mâine avem o ședință, cu toții. Va fi video. Trebuie să stabilim ce facem în perioada următoare. Nu sunt mulți jucători care termină contractele în 30 iunie. Trebuie să vedem ce va fi cu pregătirea, pentru că pauza va fi foarte lungă. Poate chiar până în august, dacă se reia competiția în septembrie. Jucătorii vor fi ieșiți din formă”, a explicat președintele Mihu.

Dacă se menține ce a anunțat FRF, sezonul viitor ar putea fi unul cu 23 de echipe în Liga 2! Mihu este sceptic. ”Bun, aceea a fost o decizie a federație, luată acum, sub presiunea timpului. Vom vedea, sunt și echipe care au probleme. Eu categoric nu voi fi de acord cu o singură serie. Și 20 de echipe erau prea multe, dar mai 23. Ar putea fi o soluție două serii de 11-12 echipe”, crede finanțatorul.

Dumitru Mihu preciza că există varianta să nu înscrie echipa de seniori în Liga 2 în sezonul 2020-2021. Nici acum nu exclude total, dar pare să aibă gânduri mai bune. ”Există, într-un anumit scenariu, și șansa să facem asta”, a conchis Dumitru Mihu.

LĂSAȚI UN MESAJ