CSC Ghiroda și Giarmata Vii a terminat la scorul de 1-1 meciul jucat în deplasare la CSM Reșița, al doilea din semifinala barajului. În tur, a fost 1-0 pentru elevii lui Dan Alexa, care au avut ceva emoții, iar tensiunea a fost reflectată perfect de eliminarea antrenorului.

Ghirodă, rănită în orgoliu după meciul pierdut din tur, și-a propus musia să marcheze în Valea Domanului și a reușit. În minutul 41, Trandu a marcat cu un șut din afara careului. Astfel, s-a intrat la pauză cu un scor ce ar fi generat prelungiri. Nervii au fost întinși la maximum pentru cărășeni. În minutul 51, Dan Alexa a fost eliminat după o fază la care Munteanu a fost faultat în careu. ”Chirurgul” a cerut nervos penalrty și astfel, a fost eliminat. Până la urmă, Breșeni a dat golul calificării, în minutul 68, după ce a primit la 6 metri de la Mediop și a tras din întoarcere.

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Nic. Sima, Dudea, Cioinac, Vasluian, Val. Munteanu (Ant. Manolache 80’), Jorza, Breșneni (cpt., C. Cristea 73’), Drăghiceanu (Velcotă 46’), Ndiaye (Val. Lazăr 90+2)
CSC Ghiroda: Mikloș – Coroiu, Roșus, Hecsko, Sporin (Mancaș 69’), Stupu, Trandu (cpt.), Dav. Pop, Grancea (Românu 82’), Andr. Precup, Jichici (Bîrlovan 82’)
Alexa a recunoscut că echipa sa a avut emoții cu Ghiroda. ”A fost o calificare grea, pentru că nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut și în prima repriză. Nu am avut multe. Ghiroda s-a apărat foarte exact și a așteptat un contraatac. A venit acea execuție a lui Trandu, excepțională, și îl felicit,  pentru că este fostul meu jucător și îl respect enorm și încă poate să joace fotbal și la un nivel foarte bun. Apoi, în repriza a doua nu cred că s-a mai pus problema. Am reacționat ca o echipă care vrea să promoveze. S-a jucat practic numai în jumătatea adversă. Pe lângă gol am avut două sau trei situații rarisime. Cea a lui Velcotă e de poveste. Puteam mai repede. Am trăit cu emoții pentru că ce s-a întâmplat pe parcursul acestui sezon, pățim și acum a baraj. Ocaziile pe care le avem nu le fructificăm. Dar una peste alta,  o calificare importantă. Jucăm finala cu Dumbrăvița și cred că asta este tot ceea ce contează în momentul acesta. Dumbrăvița e o echipă vie,  care joacă fotbal și este foarte imprevizibilă. Nu întâmplătora a bătut 5-1 la Deva, deși m-a surprins foarte mult rezultatul. Bine că am reușit să egalăm și n-am mai intrat în prelungiri”, a declarat ”Chirurgul” după meci.

Răzvan Leuca a fost impresionat de atmosfera de la Reșița. ”Am spus că nu venim să ne putem pe două linii și cred că este o calificare meritată a cleor din Reșița. Felicităm publicul, că a fost în număr foarte mare și și-au felicitat echipa. Pentru băieii mei, tot respectul, având în vedere acest campionat în care ne-am prezentat foarte bine și am luptat la fiecare meci pentru punctle puse în joc”, a spus Leuca.

Reșița va juca pentru promovare cu Dumbrăvița, cu primul meci în Timiș, sâmbăta viitoare, de la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ