Autoritățile pregătesc un proiect pentru un centru educațional și un observator astronomic la Groși, de unde își are originile Dumitru Prunariu, marele cosmonaut român. Deomcadată, comuna Margina a donat un imobil în acest sens consiliului județean.

Dumitru Prunariu e născut la Brașov, dar bunicii și părinții săi au trăit la Groși, în comuna Margina. De altfel, el vine des în sat, de câteva ori pe an. Autoritățile pregătesc acest proiect interesant. ”Este vorba de un centru educațional, care, pe lângă muzeu, va cuprinde și un observator astronomic. Nu mă îndoiesc că vom reuși să-l facem, avem la dispoziție cinci ani de zile. Noi ne gândim și la viitor, la o viitoare casă memorială, căci e inevitabil”, a spus consilierul județean Petre Mihăieș, care l-a cunoscut pe Prunariu.

Ceea ce se va dezvolta acolo va fi un punct muzeal similar celui din comuna Traian Vuia. ”Pe lângă casa în care a copilărit Dumitru Prunarii, celebrul nostru astronat, sigur vom face și un alt proiect, avme intenția de a construi un observator astronomic pentru copii și un punct muzeal, așa cum am făcut la Traian Vuia”, a spis președintele CJT Alin Nica.

foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ