Timp de patru zile, Consisiul Județean Timiș organizează Zilele Județului, iar Muzeul Satului va fi gazda mai multor evenimente. Pe lângă vernisajele unor expoziții, lângă Pădurea Verde vor fi și spectacole de teatru pentru copii, dar și expoziții de produse tradiționale, cu vânzare.

Primul vernisaj va fi duminică, 25 iulie, pentru expoziție de port popular ”Comori Sălăjene”, în corpul A al Pavilionului Expozițional și Administrativ. Apoi, luni, 26 iulie, la ora 12 va avea loc vernisajul expoziției de fotografie de arhitectură bănățeană, în Casa Națională din Muzeului Satului Bănățean Timișoara. La aceeași oră, marți va avea loc vernisajul expoziției cu fotografii de la Revoluția Română – în sala de conferințe din corpul B al Pavilionului Expozițional și Administrativ. Miercuri, 28 iulie, de la ora 12, va avea loc alt vernisaj vernisajul expoziției de port, ceramică, podoabe și piese de arhitectură populară  din colecțiile Muzeului Satului Bănățean Timișoara. Locația este în sala de expoziție din corpul B al Pavilionului Expozițional și Administrativ.

În ceea ce privește evenimentele, ele vor avea loc, duminic, 25 iulie. De la ora 16, cei de la Teatrul Merlin vor fi prezenți acolo, cu ateliere de dans, muzică și actorie pentru copii. Apoi, de la ora 18, timp de o oră, va avea loc un spetacol de etatru pentru copii. Pe tipul zilei, de la ora 10, la muzeu vor fi producători din județul Timiș. Timișorenii vor găsi miere, lanvandă, usturoi sau gemuri. De asemenea, meșteșugarii vor fi rpezenți cu opinci sau sculpturi de lemn. La fața locului vor avea loc și demonstrații de artă culinară.

foto: facebook.com/Muzeul-Satului-Bănățean-Timișoara-Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ