DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara are pentru a doua oară organigrama nouă suspendată de instanță, după o acțiune a Sindicatului liber al angajaților din instituție. USRPLUS dă un comunicat în care dă vina pe PNL și PSD pentru că aparatul administrativ nu a respectat reguli simple, pentru ca schimbările să fie adoptate perfect legal.

Prima organgiramă dorită de Fritz a fost suspendată pentru că s-a adoptat fără dezbatere publică, iar a doua, pentru că s-a adoptat într-o ședință de îndată. USRPLUS susține că PNL și PSD are interese de a menține pilele în instituție. ”Domnii Dan Diaconu, viceprimar în era Robu, și Radu Țoancă, etern consilier local al PSD și intermediarul feluritelor afaceri imobiliare din zonă, dau constant lecții de administrație. Indubitabil, dumnealor se pricep la modificarea organigramei: în cei 8 ani de domnie a dlui. Robu + USL/PNL, au schimbat-o de 18 ori. Rezultatul? Numărul de posturi a crescut de la 523 la 640 și, în urma celor 106 concursuri de angajare prilejuite de fiecare schimbare, au angajat 396 de persoane în primărie. Spre satisfacerea feluritelor grupuri de interese ce azi blochează orice reformă. Spre a aduce cărători de trepied și a înființa o televiziune a primăriei. Spre a hrăni toate gurile. Să fie toată lumea mulțumită și nimeni să nu conteste nimic”, se rată în comunicatul trimis de USRPLUS Timiș.

Partidul din care face parte primarul susține că nu se făceau angajări corecte înainte în Primăria Municipiului Timișoar,a pe vremea fostei șefe, Rodica Aurelian. ”Nu degeaba fosta șefă de la resurse umane are un apartament în Tenerife. Nu întâmplător așa-zisul sindicat al câtorva angajați din Primărie contestă orice încercare de a desțeleni terenul în timp ce prosperă din afaceri imobiliare cu apartamente de lux pe litoral (în 2012, același sindicat semna un protocol politic de susținere a USL, în Timișoara). Nu puține dintre concursuri erau de felul celui transparent și deschis organizat pentru ca un consilier personal al primarului să devină director peste jumătate din patrimoniul orașului, direcție special înființată pentru domnia sa în urma modificării organigramei (pentru unele din aceste concursuri actuala administrație a făcut demult plângere la DNA și încă așteaptă rezultatele anchetei)”, mai transmite filiala de partid condusă de Fritz.

Partidul spune că se vor face schimbări în instituție, indiferent de opoziție. ”A doua organigramă votată de noua administrație a fost ieri suspendată în primă instanță. Administrația va face recurs la această decizie. Cu toate piedicile și interferențele, lupta ce ne-am asumat-o și pe care o purtăm zi de zi, continuă. Pentru că, la trecutele alegeri, au fost votate ideile de reformă, reguli, competență și respect față de cetățeni”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ