DISTRIBUIȚI

Cei de la E-Distribție Banat au anunțat că astăzi, mai mulți timișoreni din zona bulevardului Cetății, chiar în marți 13. Compania spune că de vină sunt lucrările unor terți. În zonă se lucrează la reabilitarea completă a străzii, dar reprezentanții primăriei spun că nu firma PORR, cea care se ocupă de șantier, e vinovată.

Până astăzi la amiză, s-ar fi rezolvat problema la două posturi de curent, din zece afectate. ”Marți, 13 iulie 2021, în jurul orei 8.50 a fost înregistrat un incident produs ca urmare a unor săpături efectuate de terți pe traseul unei linii electrice subterane din zona Bd. Cetății, municipiul Timișoara. Au fost afectate mai multe tronsoane, ceea ce a dus la întreruprea alimentării cu energie electrică a unui număr inițial de 10 posturi de transformare. În urma lucrărilor derulate deja au fost realimentați consumatorii arondați la 2 posturi de transformare”, anunță E-Distribuție Banat.

Pentru cei care nu au încă din nou curent, E-Distribuție Banat transmite că problema se va rezolva în cursul zilei de azi. ”Echipele E-Distribuție Banat și ale contractorilor sunt pe teren și lucrează pentru remedierea defectelor provocate de utilajele de săpat pentru a putea realimenta astfel în cel mai scurt timp cei aproximativ 3000 de consumatori afectați în continuare, însă având în vedere faptul că au fost afectate mai multe tronsoane și amploarea lucrărilor necesare, realimentarea va fi posibilă treptat, pe parcursul zilei de astăzi”, mai transmit reprezentanții companiei.

Celor ce lucrează de obicei în zone unde sunt și cabluri de utilități li se recomandă să fie atenție să nu producă asemenea incidente. ”Reamintim tuturor persoanelor fizice dar și companiilor să acorde o atenție sporită în situația în care derulează diverse activități în preajma rețelelor de distribuție a energiei electrice. Indiferent de tipul de instalație în preajma căruia se efectuează aceste lucrări, pot avea loc incidente neplăcute în cazul în care distanțele de siguranță nu sunt respectate”, mai spun cei de la E-Distribuție Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ