DISTRIBUIȚI

Fotbalistele de la Poli Timișoara au câștigat cu 7-2 meciul jucat în deplasare la CSȘ Târgoviște, din penultima etapă a sezonului regulat. Ultima etapă, deși e una accesibilă pentru echipa antrenată de Mirel Albon, poate aduce pentru alb-violete ratarea play-off-ului.

La Târgoviște, Denisa Hațegan a deschis scorul în minutul 18, iar apoi, Anca Dobai și Teodora Meluță au mărit scorul la 3-0, Timișroencele s-au relaxat, iar gazdele au putut face 3-2 până la pauză, prin Adrian Istrate și Anamaria Roman. La reluarea jocului, Clara Roșu a marcat pentru 4-2 din penalty, iar din minutul 52, Denisa Hațegan a marcat din nou, pentru 5-2. Ultimele două reușite au fost ale Clarei Roșu și Cristina Sucilă. Acum, Poli are 16 puncte și e pe locul 6, dar îl poate pierde. Problema e că sâmbătă nu s-a disputat meciul dintre Vasas Femina Odorhei și Fair-Play Joc Cinstit București. Motivul a fost absența ambulanței.

Practic, Fair-Play ar urma să câștige la ”masa verde” un meci pentru care nu era favorită în teren. Formația bucureșteană ar face tot 16 puncte, dar la egalitate, e peste Poli, deoarece are victoria din meciul direct!  În ultima etapă, care se va juca după fereastra pentru meciurile echipei naționale, Poli joacă acasă cu Banat Girls, echipă cu sediul social la Reșița, dar care își dispută meciurile de acasă la Comloșu Mare. Fair-Play are cu Lasies Târgu Mureș. Teoretic, ambele echipe vor câștiga și ar fi la egalitate de 19 puncte, ”scenariu” în care Poli ratează calificarea în play-off.

Până la decizia comisiilor și ultima etapă, Poli trimite jucătoare și la echipa națională. Teodora Meluță a fost convocată de la început de Cristian Dulca, dar după ce Camelia Ceasar a anunțat că nu se poate prezenta la convocare, selecționerul a chemat-o shb tricolor și pe Sara Cîmpean, portarul lui Poli. Din lot mai face parte și timișoreanca Claudia Bistrian, legitimată la Apulia, în Italia. România va juca în 26 noiembrie cu Republica Moldova și în Italia în 30 noiembrie, în preliminare pentru Campionatul Mondial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ